Jämför snabblån

Jämför lånekostnader för lån från 1 000 kr ända upp till 50 000 kr

Om du behöver låna pengar - jämför kostnaderna först!

Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra lånebelopp från 1 000 kr upp till 50 000 kr. I våra jämförelsetabeller finns det med långivare som erbjuder sms-/snabblån, lån utan UC och olika former av kontokrediter.

Vissa av lånen i tabellerna är som sagt att klassa som så kallade kontokrediter. Dessa har oftast en mycket lägre ränta än sms- och snabblånen vilket tydligt syns i våra tabeller. Vi har räknat med att du amorterar av samma summa varje månad på kontokrediter. Det vill säga, om du lånar 3 000 kr och vi jämför hur kostnaden blir för en, två och tre månader, så har vi alltså räknat med att du betalar in hela beloppet för en månad, halva beloppet för två månader och en tredjedel av beloppet för tre månader. Det här kallas att göra betalningarna enligt annuitetsprincipen.

När det handlar om de mindre beloppen (upp till 10 000 kr), blir nästan alla beviljade ett lån, med undantag för de som har en nyligen registrerad betalningsanmärkning (nyare än 6 månader), ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden eller väldigt låg deklarerad inkomst.

Vid belopp högre än 10 000 kr skruvas kraven på dig som låntagare upp en del. Vissa långivare kommer även att begära in en upplysning via UC på belopp större än 10 000 kr. I samband med din låneansökan kommer det klart och tydligt att stå hur kreditupplysningen går till. Läs därför noga igenom villkoren innan du ansöker om ett lån.

  • Många av långivarna i våra jämförelser erbjuder snabblån utan UC
  • Kontokrediter är i regel mycket billigare än traditionella sms- och snabblån
  • Det finns även lån för dig med en betalningsanmärkning eller två.

Är det verkligen nödvändigt med ett lån?

Kanske finns möjligheten för dig att istället spara ihop pengar, eller varför inte avstå från den kostnaden som kräver att du tar ett snabbt lån. Om det inte går, dvs om situationen är akut, kanske möjligheten finns att istället låna pengar av familj eller vänner. Räntan är som oftast bättre via dem kanalerna. Sedan finns det såklart situationer där ett smslån är den enda lösningen, och det är precis av den anledningen som denna sida finns; vi ska hjälpa dig att hitta det bästa lånet för just din situation.

Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 3/8/2022