Låneförmedlare

Jämför 11 förmedlare som hjälper dig teckna nya lån eller samla gamla lån och krediter. Ansök kostnadsfritt och få över 30 erbjudanden om lån via endast en UC hos en låneförmedlare här nedan!

Svårt att veta vilken långivare du skall välja? Här kan någon av alla de låneförmedlare vi listar här nedan, hjälpa just dig med att plocka fram ett eller flera låneförslag utifrån det du söker. En ansökan är alltid kostnadsfri, ej bindande och det hämtas endast en UC på dig.

Här hittar du alltid en uppdaterad och välsorterad lista över svenska låneförmedlare som hjälper dig att hitta det rätt långivare utifrån dina förutsättningar.

Lendo Lendo AB
Lånebelopp, lägsta
10 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
4,70 - 33,75 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Advisa Advisa AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
3,06 - 29,99 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Enklare Enklare Ekonomi Sverige AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
5,07 - 33,46 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
29 kr
Axo Finans Axo Finans AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
3,95 - 29,00 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Sambla Sambla AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
3,06 - 29,99 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Likvidum Likvidum AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
4,95 - 25,95 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
395 kr
Fakturaavgift
20 kr
Zmarta Zmarta AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
600 000 kr
Ränta
3,25 - 29,40 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr

Vad är låneförmedlare?

En låneförmedlare kan enkelt förklaras som en mellanhand mellan dig som låntagare och långivaren. En förmedlare ger alltså inte ut några egna lån och förmedlar endast de lån andra långivare erbjuder och tar fram erbjudanden om lån utifrån den information du angivit.

Att ansöka genom en lånförmedlare kostar aldrig något, de får istället betalt av långivarna varje gång de förmedlar ett av deras lån. Låneförmedlare samarbetar vanligtvis med ett stort antal olika långivare för såväl privatlån som snabblån och det går i vissa fall få över 30 låneerbjudanden på endast en ansökan.

Detta gör låneförmedlare till en utmärkt tjänst för dig som är osäker på var du kan få lån eller helt enkelt vill få flera erbjudanden utan att förstöra din kreditvärdighet för att kunna jämföra och hitta lägst ränta.

Så här fungerar det

När du skickar in en ansökan om lån till din valda låneförmedlare så förmedlar dem vidare denna till till de långivare de har ett samarbete med. Därefter får du en eller flera låneerbjudanden som gör att du snabbt och enkelt kan jämföra räntor samt för- och nackdelar mellan de olika långivarna.

1. Ansök kostnadsfritt hos din valda förmedlare.

2. Jämför långivarnas erbjudanden och välj det som passar dig bäst.

3. Signera ditt avtal med BankID.

4. Vänta på utbetalningen av ditt lån, tar vanligtvis mellan 1-3 bankdagar.

5. Om inget erbjudande av intresse är intressant kan du tacka nej till allihop, en ansökan är aldrig bindande.

Som det går att se ovan så är hela processen med att ansöka om privatlån genom en förmedlare väldigt simpel och tack vare att du inte binder dig till något så kan du jämföra olika erbjudanden utan att vara orolig för att du ska vara fast i ett låneavtal som du inte vill ha.

Låneförmedling med låg kreditvärdighet

Låneförmedlare med anmärkning

Som vi var inne på här ovan så är det svårt att peka ut vilken låneförmedlare som är bäst och likaså när det gäller vilken som är den bästa låneförmedlaren då man har betalningsanmärkning.

Med det sagt så finns det ett flertal riktigt bra förmedlare som samarbetar med en eller flera långivare som tillåter kunder med en eller flera anmärkningar att ansöka om lån.

Behöver du av någon anledning ansöka om privatlån och har en eller flera betalningsanmärkningar anses följande låneförmedlare vara de bästa i dagsläget:

  • Advisa - Samarbetar med nio långivare som tillåter betalningsanmärkningar
  • Klara Lån- Samarbetar med sex långivare som tillåter betalningsanmärkningar
  • Lendo - Samarbetar med två långivare som tillåter betalningsanmärkningar

Låneförmedlare utan UC

Med "UC" syftas det på kreditupplysningsbolaget UC AB. UC är det bolag som alla storbanker idag använder för att hämta sina kreditupplysningar såväl som långivare för privatlån.

En kreditprövning från UC kan komma att påverka din kreditvärdighet negativt vilket gör att du inte vill ansöka om flera lån som tar UC under en kortare period. Då kan ditt kreditbetyg sjunka rejält och det kan bli svårt för dig att teckna lån.

Alla låneförmedlare förutom Klara Lån tar idag en kreditupplysning från UC på dig i samband med att du ansöker. Hos Klara Lån kan du ock endast söka lån upp till 30 000 kronor utan UC, för större lån kommer Klara Lån hämta en UC-upplysning.

För lån under 30 000 kr skickar Klara Lån endast din ansökan till långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode.

Vad kostar det att använda sig av en låneförmedlare?

Låneförmedlare tar aldrig betalt av dig för att du använder dig av deras tjänst. Att ansöka om lån är alltså helt kostnadsfritt och om du väljer att teckna något av de låneerbjudanden som tas fram betalar du inte heller mer ränta eller någon extra avgift för ditt lån.

Låneförmedlare tjänar istället pengar på de avtal de har med långivarna. Skulle låneförmedlaren till exempel säkra en kund för Samblas räkning så får de en viss procent utav det beviljade lånebeloppet i ersättning. På så sätt kan låneförmedlarna erbjuda sina tjänster gratis till låntagare runt om i Sverige.

Vilken är den bästa låneförmedlaren 2024?

Att peka ut en enda låneförmedlare som den "bästa" är lättare sagt en gjort. Vilken förmedlare som är bäst för dig beror på dina ekonomiska förutsättningar, vilken typ av lån du söker och hur mycket pengar du behöver låna.

Det finns låneförmedlare som specialiserar sig på stora lån, små lån eller en blandning av dem båda. Låneförmedlare likt LendoSambla och Zmarta förmedlar i stort enbart privatlån. Andra förmedlare likt Klara Lån fokuserar på att förmedla mindre lån, och då framför allt smslån och snabblån.

Vilken låneförmedlare som är bäst är alltså högst individuellt. Har du betalningsanmärkning eller låg inkomst kommer dessutom ditt urval minska. Alla förmedlare tillåter inte ansökningar med anmärkning och inte heller låg eller ingen inkomst.

Har du betalningsanmärkning kommer således den bästa förmedlaren för dig vara en som tillåter låntagare med anmärkningar och som erbjuder ditt önskade lånebelopp. Men, oavsett dina förutsättningar så kommer den bästa låneförmedlaren vara den som passar just dina förutsättningar

Behöver du hjälp med att hitta en låneförmedlare kan du jämföra dessa i listan ovan för att få dig en god bild av vilken förmedlare som kan tänkas passa dig.

Använd en låneförmedlare för bästa resultat

Om du har en kredithistoria som är ok (det vill säga, inga anmärkningar, utmätningsförsök eller ett högt antal förfrågningar hos UC), så innebär det att du har en ganska god möjlighet att beviljas ett privatlån när du använder dig av en låneförmedlare.

Tänk på att inte ansöka själv hos enskilda långivare. Varje långivare kommer att ta en upplysning via UC (Upplysningscentralen) som sedan förblir synlig för andra långivare i tolv månader.

Använd då istället en av låneförmedlarna nedan. Då tas endast en upplysning samtidigt som alla långivare som samarbetar med låneförmedlaren, kan titta på din ansökan och lämna ett prisförslag på ditt sökta lån.

Ytterligare en fördel med att använda sig av en förmedlare är att konkurrensen mellan långivarna om att säkra dig som kund kan leda till ett "priskrig". Om långivarna är väldigt intresserade av att säkra dig som kund kan det leda till att långivarna börjar erbjuda dig lägre ränta än de först tänkt för att se till att du väljer just deras erbjudande.

En låneförmedlare är alltså inte enbart snällt mot din kreditvärdighet men kan, i bästa fall, även leda till lägre ränta på ditt lån än du först räknat med.

Se över din ekonomiska situation innan du ansöker

Om du vet med dig att du har många förfrågningar registrerade hos UC, kan det vara värt att vänta tills så många av dem som möjligt försvinner, innan du gör en ny ansökan. Kom ihåg att din kreditvärdighet försämras för varje upplysning som registreras.

En idé kan vara att du slår en signal till olika låneförmedlare och diskuterar din nuvarande situation innan du gör en ansökan. På så sätt kan du få en aning om hur din ansökan kan tänkas behandlas och du slipper därför en onödig förfrågan om låneförmedlaren skulle tycka att det inte är aktuellt att du skickar in en ansökan.

Genom UCs tjänst Min Upplysning kan du själv se ditt kreditbetyg tillsammans med information om vilka lån och krediter du står som ansvarig för, samt förekommande betalningsanmärkningar.

När du tittar på din egna upplysning, kommer du också märka att det inte visas några lån utan uc på denna. Du kan alltså ha fler lån och krediter än vad som framgår hos UC.

Förutom att se över din kreditvärdighet är det också viktigt att du har full koll på din ekonomi vilket en god budget kan hjälpa till med. Har du inte en budget på plats så rekommenderar vi att du skapar en för att tydligt ha koll på dina utgifter, inkomst och sparande.

PÅ så sätt kan du snabbt se om du faktiskt har råd att låna pengar och hur mycket du kommer ha över att leva på efter alla fasta utgifter betalats.

Samla lån genom en låneförmedlare

Förutom att du genom en låneförmedlare kan ansöka om privatlån eller snabblån, kan du även välja att samla ihop dina nuvarande lån. Att samla lån innebär att du ansöker om ett lån som motsvarar din nuvarande låneskuld.

Långivaren som beviljar din ansökan betalar av dina lån åt dig och kvar har du endast ett stort lån och då ofta till en lägre ränta. Att baka ihop flera mindre lån till ett stort leder inte enbart till lägre lånekostnader men kan även öka din kreditvärdighet på lång sikt.

Du slipper även betala eventuella avgifter för flera pågående lån och det blir enklare för dig att endast behöva hålla koll på ett lån och en långivare som du ska göra återbetalningar till varje månad.

Att teckna ett samlingslån är inte dyrare än att teckna ett vanligt privatlån och kräver ingen säkerhet. Det är i grund och botten exakt samma sak, det enda som skiljer sig är ändamålet med lånet.

Fördelar

Att vända sig till en låneförmedlare kommer med en mängd olika fördelar. Din kreditvärdighet påverkas inte nämnvärt då det endast tas en UC och du får möjligheten att jämföra ett stort antal låneerbjudanden.

Du kan också få bättre lånevillkor då långivarna måste slåss om att säkra just dig som kund. Det kan exempelvis leda till bättre ränta än du fått om du ansökt direkt hos en långivare. Genom en förmedlare sparar du även tid då du själv inte behöver sitta och manuellt jämföra det stora utbud som finns på marknaden idag.

Nackdelar

Några direkta nackdelar finns egentligen inte med låneförmedlare. Om du är säker på att du vill teckna ett privatlån men inte vet var du skall börja så kan en låneförmedlare vara en god utgångspunkt. Skulle du sedan inse att det inte var något för dig kan först då börja jämföra olika lån manuellt här på Kreditly.

Vanliga frågor och svar

De flesta låneförmedlare tar inte ut någon avgift för att förmedla lån.

En låneförmedlare samarbetar med flera olika banker för att hjälpa dig att både ansöka om lån, men också att förhandla räntan till din fördel.

Det varierar men det finns de låneförmedlare som har samarbete med över 25 långivare.

Ja, det gör det. Vilken kreditupplysningstjänst som kommer användas vid ansökan behöver du kolla med förmedlaren du söker lånet hos.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 4/22/2022