Låna 3 000 kr

På denna sida hittar du de långivarna som erbjuder de billigaste lånen om 3 000 kr och du kan hitta långivare som erbjuder ränta från 4,9%.

Loanstep SBL Finans AB
Lånebelopp, lägsta
10 000 kr
Lånebelopp, högsta
27 500 kr
Ränta
22,20 - 38,40 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
1 000 kr
Fakturaavgift
60 kr
Brixo Brixo AB
Lånebelopp, lägsta
3 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
28,95 %
Upplysning via
Bisnode
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
475 kr
Fakturaavgift
25 kr
Ferratum Ferratum Bank p.l.c
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Lumify Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
70 000 kr
Ränta
43,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
685 kr
Fakturaavgift
60 kr
Northmill Northmill AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
7,90 - 25,90 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Klara Lån Klara Lån Sverige AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
150 000 kr
Ränta
6,48 - 39,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr

Låna 3 000 kr snabbt

I dagsläget när de flesta långivare och banker har digitaliserat sin hemsida och deras tjänster, går det numera väldigt snabbt att ansöka om lån. Vare sig det är ett sms lån om 3 000 kr eller ett privatlån om 50 000 kr, så kan du göra ansökan själv hemifrån om du har BankID. Med BankID väljer du vilket lån ovan som passar dig och klickar på “Ansök direkt”. När du har gjort det tas du vidare till långivarens hemsida där du fyller i alla uppgifter som efterfrågas. När du har fyllt i ansökan så signerar du med BankID och du får normalt sett besked om du kan få lånet inom några minuter. Många av lånen i listan ovan erbjuder dessutom direktbetalning, vilket innebär att du kan få lånet utbetalt inom 15 minuter från att du gjort ansökan.

Snabblån 3 000 kr

När smslån lanserades som en produkt på marknaden så växte de snabbt i popularitet och huruvida det var en bra grej att kunna få ett lån utbetalt på några tusen kronor inom loppet av några minuter var det delade meningar om. I takt med att allt i samhället går snabbare, vare sig det är att beställa en taxi eller om man beställer något via internet så vill de flesta ogärna att vänta. Samma sak gäller det också när man ska ta ett snabblån på 3 000 kr, helst ska pengarna finnas på kontot direkt efter ansökan och i många fall tar det bara några minuter innan lånet är utbetalt.

Är man i behov av att låna 3 000 kr snabbt så kan ett snabblån vara ett bra alternativ. Skulle man vara i behov av en större summa och har möjligheten att vänta en dag eller två på utbetalningen, så kan det vara klokt att istället ansöka om ett privatlån. Anledningen till det är att avgifterna mellan ett snabblån och privatlån kan skilja sig avsevärt åt, samt att många privatlån oftast har en ränta på några procent, medans smslån ofta har en räntesats upp mot 40%.

Krav för att få låna 3 000 kr

För att få låna 3 000 kr behöver du uppfylla några krav som alla långivare ställer:

  • Minst 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ej ha skuld hos Kronofogden

Alla långivare som är aktiva i Sverige har flera olika krav för att få bedriva sin verksamhet här. I de lagarna så framgår det bland annat att för att få ta ett lån så behöver låntagaren vara minst 18 år fyllda. Sedan så finns det långivare som har satt sin egna gräns men då är denna högre, den får aldrig vara lägre. Exempelvis finns det Mobillån som har en åldersgräns från 20 år. Det finns också många som också helt slutar ge lån till de som är äldre än 75 år.

För dig som har ett skuldsaldo hos Kronofogden och vill ta ett nytt lån om 3 000 kr så behöver du först lösa dina skulder. Det enda lånet du kan få med ett skuldsaldo är ett omstartslån, men även detta lånet är inte alltid möjligt att få om du har ett skuldsaldo.

Avgifter

Snabblån är onekligen en väldigt populär låneform på marknaden och finns alltifrån 1 000 kr, upp till 50 000 kr. Då det är en populär låneform så hittar vi många olika aktörer som erbjuder samma tjänst, vilket gör det fördelaktigt för dig som konsument att kunna välja en långivare som passar dig.

Att det kostar pengar att ta ett lån är inget nyhet men hur långivarna debiterar dig varierar. Om du vill slippa betala massa onödiga avgifter så är lån runt 3 000 kr något du helst vill undvika, då det bara är snabblån att välja mellan. Från 5 000 kr börjar det dyka upp privatlån som generellt har mycket lägre avgifter än ett snabblån på 3 000 kr.

Det vanligaste är att man hittar snabblån med en ränta runt 35% tillsammans med en uppläggningsavgift. Sedan finns det också långivare som erbjuder en lägre räntesats men då tar de istället ut andra avgifter för att täcka upp bortfallet av inkomster från räntan. Dessa avgifter återfinns som:

  • Kontoavgift
  • Höga försenings & påminnelseavgifter
  • Faktura avgift
  • Kostnader för att kontakta deras support

Låna 3 000 kr med direkt utbetalning

Trots att de flesta som erbjuder snabblån också erbjuder direktbetalning, så finns det fallgropar. Även om en långivare skyltar med "låna 3 000 kr med direktutbetalning" så är det inte alla långivare som gör utbetalning på helger. Har du ansökt om ett lån hos en långivare som bara gör utbetalningar på vardagar och du har fått lånet godkänt på helgen så får du lånet tidigast nästkommande bankdag.

När en långivare gör en direktbetalning är det också bra att veta vilken bank som de gör betalningen till. Skulle du ha en annan bank än den som utbetalningen sker till får du räkna med en bankdag för att flytta över pengarna till din egen bank. Nedan i listan finner du vilka banker som har samarbete med långivare som erbjuder direktbetalning. Vilken bank en specifik långivare har ett samarbete med finner du under läs mer.

Danske Bank

Handelsbanken

Swedbank

SEB

Nordea

Låna 3 000 utan UC

Det finns flera anledningar till varför man inte vill använda sig av UC när man ansöker om ett lån, vissa vill behålla en god kreditvärdighet, andra har tagit många upplysningar senaste tiden. Oavsett vad din anledning är för att inte använda UC så kan du enkelt hitta flera långivare där du kan få låna 3 000 snabbt utan UC. Då det är en stor efterfrågan på att låna 3 000 utan UC så är det idag många långivare som erbjuder konsumenter att ansöka om snabblån om 3 000kr som inte kräver någon UC. Trots att det går att ansöka om lån utan UC behöver långivaren fortfarande göra en kreditupplysning på den sökande. Många långivare som erbjuder snabblån använder istället:

Bisnode

Creditsafe

Safenode

När du använder någon av dessa företagen för att göra en kreditupplysning så är det inget som påverkar din kreditvärdighet hos UC. Alla företag som gör kreditupplysningar har sin egen upplysningshistorik, dvs. om du tar en kreditupplysning med Creditsafe så är det bara Creditsafe som kan se denna upplysningen.

Låna 3 000 med betalningsanmärkning

Att få lån med en betalningsanmärkning är som bekant svårare än att få ett lån utan en anmärkning. Många långivare kommer ge dig ett avslag direkt om de ser att du har en anmärkning. Det finns långivare som accepterar en anmärkning och när de får in en sådan ansökan gör de en individuell bedömning, vilket gör att du kan få ett smslån om 3 000 kr trots betalningsanmärkning. När de gör denna bedömningen kollar de på hur gammal anmärkningen är, hur stor skulden är och hur många anmärkningar du har. Olika långivare har sina egna parametrar de går efter och det går därför inte på förhand att säga om lånet blir godkänt eller ej.  De som kan godkänna nya lån trots en anmärkning brukar ta ut en högre avgift som en säkerhet. 

Låna 3 000 kr snabbt med skuld hos Kronofogden

Som nämnt tidigare på denna sidan så får du inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden om du ska ta ett nytt lån. Detta innebär om du har ett skuldsaldo så måste du lösa detta innan du kan få ett nytt lån. Även om det finns omstartslån så är dessa oftast riktade till den med en eller flera betalningsanmärkningar och då behöver den sökande dessutom ha med en borgenär på lånet som säkerhet.

Fördelar

Tack vare de enkla formulären och smidigheten att kunna ansöka med BankID så kan du få lånet utbetalt på bara några minuter efter godkänd ansökan.

Då snabblån är en låneform som är väldigt attraktiv bland konsumenter tack vare den snabba utbetalningen, så är det också många långivare som ständigt behöver se över och förbättra sina lånevillkor då konkurrensen är stor.

Nackdelar

Snabblån har ofta höga avgifter och ibland kan det också vara dolda, kolla därför alltid innan du ansöker om ett lån vad som gäller. 

Då 3 000 kr är ett ganska litet lånebelopp så är kraven för att ta ett lån på detta beloppet inte så höga. Detta kan leda till att den som redan har problem med att betala gamla skulder ansöker om ytterligare ett lån.

Vanliga frågor och svar

Hitta en långivare i listan som du tycker har bra villkor. Sedan klickar du på “Ansök direkt”. Därefter tas du vidare till långivarens hemsida där du får fylla i ansökan.

Nej det behöver du inte. Långivare måste dock göra en kreditupplysning på den som ansöker men det finns alternativ till UC. Exempelvis så använder sig flera långivare av Bisnode.

Många långivare betalar ut varje dag oavsett veckodag, men ibland kan det ta en arbetsdag innan du får pengarna.

Smslån och privatlån får du använda pengarna till vad du vill, vare sig det är en resa eller för att finansiera ett bilköp.

Alla långivare har idag krav på sig att göra en kreditupplysning innan de godkänner nya lån. Du kommer alltså inte undan en kreditupplysning men du kan istället välja att inte använda en viss upplysningstjänst som UC vid en låneansökan.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 5/19/2022