Låna 1 000 kr

Nedan jämför vi alla långivare som erbjuder lån om 1 000 kr. Här kan du bland annat jämföra långivarnas räntesatser, högsta lånebelopp och åldersgräns. Vi vill ge dig största möjligheten att jämföra lånevillkoren och hitta det lånet som passar dig bäst.

Northmill Northmill AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
7,90 - 25,90 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Ferratum Ferratum Bank p.l.c
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
GF Money GF Money Consumer Finance AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
30 000 kr
Ränta
39,80 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
280 kr
Fakturaavgift
45 kr

Låna 1 000 kr

Lån på 1 000 kr är bland det lägsta du kan låna (det finns någon/ett par långivare som erbjuder 500 kr). Lån på låga summor som dessa så finns det nästan bara snabblån och kontokrediter att välja på som lånealternativ.

Av de långivare som erbjuder lån på 1 000 kr så sker de flesta av dem lånen digitalt på långivarens plattform med BankID. Dessa lånen kan utbetalas inom 15 minuter från godkänd ansökan, men i vissa fall tar det upp till en bankdag beroende på hur smidigt det går med ansökan.

Låna 1 000 kr snabbt

För att få en långivare ska kunna få ge ut ett lån på 1000 kr till dig behöver du uppfylla vissa krav. Bland annat så behöver du:

  • Vara över 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ej ha skuld hos Kronofogden

Då långivare alltid tar en risk när de lånar ut pengar har de själva satt hårdare krav än vad lagen säger. Många av dessa hårdare krav som de själva satt är baserade utifrån tidigare statistik de har samlat in om deras kunder. Denna statistik de samlat ligger i bedömning om hur riskabelt det är att låna ut pengar till en viss person. Detta är information som ålder, hur många lån personen har haft innan och tidigare engagemang hos långivaren. Exempelvis så har Bank Norwegian krav på att låntagaren måste vara minst 23 år och varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader.

Avgifter

Då 1 000 kr är en liten summa att låna så tar det inte lång tid för låntagaren att betala tillbaka lånet. Trots detta behöver företaget fortfarande täcka alla kostnader som uppstår vid en ansökan. Kostnaderna som uppstår är mestadels den administrativa handpåläggningen som kan behöva göras. För att detta ska bli en vinstdrivande del i verksamheten behöver företag ta höga avgifter som dyra uppläggningsavgifter och hög ränta.

När du ska låna 1 000 kr använder sig långivarna av andra kreditupplysningar än UC. När det är högre belopp från, 5 000 kr och uppåt kan vi se att låneförmedlare som Sambla och Zmarta börjar dyka upp bland alternativen. Börjar vi kolla på större lån så dyker långivare upp som använder sig av UC och till följd blir räntan generellt lägre.

Låna 1000 kr utan ränta

Att hitta ett lån utan att betala någon ränta är inte möjligt bortsett från när långivare har kampanjer och erbjudande om räntefria månader. När en långivare erbjuder en räntefri period brukar det bara vara några veckor, ibland även någon månad. De lånen med absolut minst ränta är bolån men då det generellt är stora lånebelopp blir beloppet att återbetala varje månad hög.

De långivare som erbjuder lån om 1000 kr är övervägande snabblån. Snabblån är den låneform som har absolut högst ränta och de flesta långivare har en räntesats om 39%. Även om det finns snabblån som erbjuder en mycket lägre räntesats än den normala om ~39%, så kan det då istället tillkomma andra avgifter för att täcka bortfallet av intäkterna.

Utan UC

Upplysningscentralen som i folkmun benämns som UC är den kreditupplysning som används mest i större lånebelopp, både som bolån och privatlån. Anledningen till varför man inte vill ha en upplysning från UC kan variera, men vanligaste anledningen är att man vill bibehålla en god kreditvärdighet.

Långivare som använder sig av UC ser inte upplysningar som gjorts av andra upplysningstjänster. Som ett alternativ till UC finns det andra alternativ så som:

Bisnode

Creditsafe

Safenode

Kreditupplysningsbolagen ovan registrerar inte sina upplysningar i UC:s register. En kreditprövning från ett av detta bolag påverkar alltså inte din kreditvärdighet negativt när du lånar 1000 kr.

Låna 1000 kr med direktutbetalning

Själva idéen med snabblån är att få lånet direkt. För att kunna få ett lån direkt efter godkänt avtal behöver du ha samma bank som långivaren. Betalar långivaren ut till en annan bank än den du själv använder, så bör du räkna med minst en arbetsdag innan du får pengarna. Bankerna som långivarna gör utbetalning direkt till för lån på 1000 kr är:

Danske Bank

Handelsbanken

Länsförsäkringar

Nordea

SEB

Skandia

Swedbank

Direktutbetalning helg

Om du letar efter en långivare som erbjuder direktbetalning behöver du också säkerställa vilken dag på veckan det är. Trots att långivaren erbjuder direktutbetalning är det inte alla långivare som gör utbetalning på helgen.

Innan du ansöker om ett lån om 1 000 kr på helgen kan det vara bra att överväga att kolla efter en långivare som har öppet när du ansöker. Flera långivare har en helt automatisk process från det att du gör ansökan till att pengarna blir utbetalda. För de som inte har detta, behövs ett manuellt arbete. Vårt tips är att välja en långivare som har öppet när du ska ansöka.

De lån som betalas ut direkt på helgen kallas antingen för helglån eller smslån. Skillnaden mellan dem är att helglån betalas ut på helgen men i grunden är det också ett smslån.

Lån 1000 kr med betalningsanmärkning

Trots betalningsanmärkning kan du bli beviljad att ett lån. Ovan har vi listat flera långivare som kan godkänna ansökningar från den som har en anmärkning. Det är ingen garanti att lånet blir beviljat då alla långivare fortfarande har vissa krav. Vad som gäller för en specifik långivare hittar du på långivarens sida som du kommer till från knappen “Läs mer”. 

Även om det är svårt, så går det att låna 1000 kr med en betalningsanmärkning. Det finns flertalet långivare som accepterar nya lån trots en anmärkning. Exakt hur många anmärkningar som långivarna godtar varierar mellan långivarna. Sedan också hur gamla lånen är och deras hur hög skulden får vara skiljer mellan olika långivare. Exempelvis så kan Ferratum godkänna nya lån för den som har max 6 anmärkningar. Hos Daypay beror det på vart anmärkningen kommer från, är det en obetald tv-avgift så ser de lätt på det medans om det är ett annat lån som har fått en anmärkning blir det tufft att få igenom ett nytt lån.

Fördelar

Då 1 000 kr är ett litet lånebelopp så är det inte så höga krav som ställs för att bli godkänd. Grundkraven måste fortfarande uppfyllas, men utöver det så är möjligheterna stora. Det finns även stora möjligheter till att låna utan UC, få lån trots anmärkning eller söka lån på kväll eller helg.

Nackdelar

På grund av att det är så lätt att ta ett snabblån men också att lånebeloppet är så lågt är kraven för att bli godkänd för ett sånt här lån väldigt låga. Detta kan leda till att den som redan är skuldsatt och inte kan betala sina lån, tar ännu mer lån för att betala gamla krediter.

Det är inte heller ovanligt att snabblån har "dolda" avgifter. Det gäller alltså att läsa på innan man tecknar lån av denna typ så att man inte åker på avgifter man inte räknat med.

Vanliga frågor och svar

Längre upp på sidan listar vi alla långivare som erbjuder lån från 1000kr

I vår lista “Snabblån med helgutbetalning" som du finner under fliken “Snabblån" hittar du vår lista där vi listat alla långivare som har utbetalning på helger.

Det finns långivare som erbjuder räntefri betalning under en månad. Istället brukar de ta ut diverse avgifter som uppläggningsavgift för att kompensera för detta.

Du kan använda lånet till vad du vill, oavsett om det är en ny mobil, tanka bilen eller handla mat.

I stora drag kan vem som helst låna pengar, bara du uppfyller kraven som långivaren ställer. Vad som gäller för en viss långivare kan läsa mer om i våra recensioner för varje enskild långivare.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 5/19/2022