Låna 2 000 kr

Jämför alla långivare som erbjuder lån om 2 000 kr och kan ge dig den bästa räntan. Nedan kan du hitta lån som bl.a. är utan UC, inte har krav på någon inkomst och även för dig som har betalningsanmärkning

Lumify Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
70 000 kr
Ränta
43,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
685 kr
Fakturaavgift
60 kr
Ferratum Ferratum Bank p.l.c
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Northmill Northmill AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
7,90 - 25,90 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Klara Lån Klara Lån Sverige AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
150 000 kr
Ränta
6,48 - 39,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr

Låna 2000 kr

För lånebelopp om 2 000 kr är majoriteten av lånen i form av antingen smslån eller kontokrediter. Vanliga kännetecken för snabblån är att löptiderna oftast inte är mer än några veckor och att avgifterna för lånet är väldigt höga.

I takt med att samhället har digitaliserats så har också långivare gjort sin ansökningsprocess digital, där du själv fyller i ansökan och signerar med BankID. I de flesta fall har du inte ens någon mänsklig kontakt från det att du gör ansökan tills lånet är färdigbetalt.

Några saker du kan förvänta dig av ett snabblån är:

- Snabb utbetalning

- Enkel och smidig ansökningsprocess

- Utbetalning på helger

- Höga avgifter

- Kort återbetalningstid

Krav för att låna 2000 kr

Oavsett om du ska låna pengar för att finansiera ett boende eller köpa en bil så ställer långivaren vissa krav som du måste leva upp till. Dessa kraven säkerställer de genom att göra en kreditupplysning. De absolut lägsta kraven du måste uppfylla för att få ta ett lån är att:

  • Du är minst 18 år
  • Du är bosatt i Sverige
  • Du ej har ett skuldsaldo hos Kronofogden

Punkterna ovan är alltså grundkraven som du behöver uppfylla för att få ta ett lån. Även om du uppfyller kraven ovan så kan långivare sätta hårdare krav där de vill att låntagaren är minst 20 år gammal och har varit bosatt i Sverige minst ett år.

Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden så kommer det inte vara möjligt att ta ett privat- eller smslån. Däremot så finns det långivare som erbjuder omstartslån. Omstartslån är ett lån för den med en skuld hos Kronofogden och för att få igenom ett sådant lån behövs också någon form av säkerhet, exempelvis att man lämnar sin bostad som säkerhet.

Låna med BankID

I dagsläget har majoriteten av alla långivare digitaliserat sin ansökningsprocess där du enkelt kan ansöka om att få låna 2000 med BankID. Det finns fortfarande långivare som godtar pappersansökan på plats, men detta är mer vanligt hos storbankerna.

Fördelen med att ansöka om ett lån med BankID är smidigheten och framförallt hur snabbt det går. Oavsett om man behöver låna 2000 kr snabbt till en räkning som håller på att förfalla eller för att finansiera ett bilköp nästa vecka, så kan båda dessa lånen ansökas om med BankID.

Låna 2000 utan UC

Om du inte vill att UC ska göra en kreditupplysning på dig av någon anledning så finns det alternativ. Vare sig du vill låna 2000 kr, 10 000 kr eller 25 000 kr så finns det långivare som inte använder sig utav UC. Samtidigt behöver alla långivare göra en kreditupplysning när de ska godkänna nya lån. De långivare som inte använder sig av UC använder sig istället av någon av följande:

Bisnode

Creditsafe

Safenode

Företagen listade ovan är precis som UC, upplysningsföretag. Alla företagen gör samma sak, erbjuder en upplysning för en individs tidigare ekonomiska situation. Vad som visas i de olika upplysningarna varierar, beroende på vilket av företagen som gör upplysningen. 

Vad som visas i de olika upplysningarna är i stora drag samma sak och informationen som hämtas är bland annat information om din inkomst, boende och eventuella skulder.

Låna 2000 med låg kreditvärdighet

Din kreditvärdighet baseras på många olika saker bland annat din inkomst och hur mycket lån du har sedan tidigare. Med en låg kreditvärdighet kommer det vara svårare för dig att bli godkänd för ett nytt lån, men långivaren Ferratum kan låna 2000 till dig med betalningsanmärkning.

Om du har en anmärkning och ansöker om ett nytt lån, så kommer långivaren att gå igenom din anmärkning och kolla på punkter som:

- Storlek på skulden

- Hur gammal anmärkningen är

- Antal anmärkningar

Det som är bra att ha i åtanke är att du aldrig kan låna pengar med en anmärkning som är yngre än sex månader.

Oavsett om det ska ta ett sms lån om 2000 kr eller om du behöver ansöka om ett omstartslån så är det inte alla långivare som kräver en fast inkomst från ett jobb. Långivare som Klara Lån erbjuder lån även om du inte har ett fast jobb, men att du då istället behöver en annan form av inkomst såsom CSN eller a-kassa.

Låna 2000 snabbt

När du behöver låna 2000 kr snabbt kan ett smslån vara den bästa lösningen.

Trots att flera långivare som erbjuder snabblån också gör sin utbetalning direkt, är det inte alla som erbjuder utbetalning under helger. För att kunna få lånet direkt behöver du ha samma bank som långivaren gör utbetalningen till. Under läs mer finner du vilken bank en viss långivare använder.

Skulle det bli problem med din ansökan, exempelvis att ditt BankID inte skulle funka eller att du behöver kontakta långivaren, kan det ta lite längre tid att få lånet. Men en generell regel för dessa typer av lån är att de betalas ut inom en arbetsdag från det att ansökan har godkänts.

Nytt lån med skuld hos Kronofogden

Om du behöver låna 2000 kr och har en skuld hos Kronofogden är det mycket svårare att få ett nytt lån godkänt jämfört med om du inte haft en skuld. Det finns långivare som erbjuder lån till dig med en skuld hos Kronofogden, dessa lån kallas för “omstartslån”. Omstartslån är anpassade för dig som hamnat snett med ekonomin, långivare kräver därför någon form av säkerhet innan de godkänner ett sådant lån. Denna säkerheten kan vara att du lånar med din bostad som säkerhet, där banken får sälja din bostad om du inte kan betala lånet. Även en borgenär kan stå med som låntagare och på så vis kan lånet bli beviljat. Notera att det skiljer sig mellan långivare om vilka krav som ställs för att få låna 2000 med skuldsaldo.

Ett par tips när du ska låna 2 000 kr

Även om urvalet av långivare är begränsat så rekommenderar vi fortfarande att du jämför de olika lånen, då det skiljer flera procent i ränteavgifter och hundratals kronor i uppläggningsavgift.

Beroende på hur snabbt du behöver lånet, så kan ett alternativ vara en kontokredit. Kontokrediter fungerar egentligen som ett kreditkort fast utan kortet. Med en kontokredit öppnar långivaren ett konto till dig i banken som de har ett samarbete med.

Kontokrediter kan vara en smidig lösning för många, oavsett om du behöver låna 2000 kr för att betala en faktura eller tanka bilen, dessutom kan det vara ett billigare alternativ än ett snabblån.

Fördelar

Lån om 2 000 kr som är bland de lägsta du kan låna, har också väldigt låga krav som du behöver uppfylla för att kunna få lånet. Du behöver fortfarande uppfylla kraven långivaren ställer, men kraven för ett lån av denna storlek är inte så stora.

Långivarna för ett lån som detta använder sig vanligtvis av Bisnode eller Creditsafe, tack vare detta finns det flera alternativ där du kan få låna utan UC.

Nackdelar

Då kraven för att få ta ett snabblån redan är låga men också att lånebeloppet är så lågt gör det väldigt enkelt att få ett lån i denna storleken. Detta kan leda till att du som redan har lån som du inte kan betala och ansöker om ytterligare ett lån, då riskerar du att tillslut hamna hos Kronofogden.

Vanliga frågor och svar

När du har hittat en långivare som du kan tänka dig ansöka om ett lån hos klickar du på "Ansök direkt". Därefter tas du till långivarens ansökningssida där du gör en ansökan och signerar med BankID.

Alla lånen du hittar på denna sidan är lån utan UC.

Absoluta minimumkraven för att få ett lån är att du är:

* Minst 18 år

* Bosatt i Sverige

* Svensk medborgare

Snabblån kan betalas ut så snabbt som inom 15 minuter från det att du har gjort ansökan.

Alla lån på denna sidan är sms lån på 2000 kr och det du behöver göra är att välja den långivaren som passar dig bäst och klicka på "Ansök direkt". Sedan följer du instruktionerna på långivarens hemsida.

Även om de flesta långivare inte erbjuder lån till den med skuld hos Kronofogden så finns det de långivare som erbjuder omstartslån. Längre upp på sidan har vi ett stycke som berättar hur du får ett lån om du har en skuld hos Kronofogden.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 5/19/2022