Om oss

Kreditly hjälper varje år tusentals låntagaren att hitta det bästa lånet för sina specifika behov.

Om du bidrar med nytta, kommer du att tjäna pengar.

Ett citat från entreprenören Guy Kawasaki

Bakgrunden till Kreditly

Kreditly.se startade som en jämförelsesida för smslån. En låneform som har mycket att erbjuda, men som också måste belysas ur ett problemperspektiv. Syftet med sajten är att ge dig som låntagare de bästa förutsättningarna för att fatta ett klokt beslut.

Med tiden har sidan utvecklats och idag kan du hitta information om ett hundratal svenska långivare inom segmenten blancolån/privatlån, låneförmedlare, snabblån och kontokrediter. Kort sagt: alla förekommande låneformer.

Smslån är egentligen en något förlegad benämning, som härstammar från en tid då man faktiskt skickade sin låneansökan via SMS och som innehöll vilket belopp man ville låna och andra uppgifter som till exempel personnummer och andra personuppgifter.

Idag är den största skillnaden mellan ett smslån och ett snabblån, att smslån har en kortare löptid (t ex 30-60 dagar) med högre ränta medan snabblån ofta löper över ett par år och då till en lägre ränta. Smslån kan du oftast låna utan UC, medan ett snabblån i större utsträckning innebär att en UC kommer att tas och registreras. Åtminstone på belopp över 10 000 kr. På vår sida om snabblån utan UC kan du snabbt och enkelt se vilka långivare som erbjuder lån utan UC.

Det finns även långivare som erbjuder kostnadsfria smslån, vilket kan vara riktigt fördelaktigt om man ser till att betala tillbaka i tid.

Många långivare inom smslån, låter dig låna ett högre belopp nästa gång du behöver låna pengar, om du skött dina tidigare betalningar. Det fungerar lite som ett lojalitetsprogram där man belönar skötsamma låntagare.

Vi har gott om artiklar där kan du läsa mer om riskerna med smslån och snabblån. Vi har även bra tips för dig som kanske balanserar med lite för många lån och letar efter ett sätt att stabilisera din ekonomi igen.

Vilka är vi

Jag som grundat Kreditly har mer än 20 års erfarenhet av webbutveckling, marknadsföring och copywriting. Kreditly startade som ett sätt att kombinera alla dessa kunskaper.

Kreditly är på låntagarens sida och agerar utifrån låntagarens bästa perspektiv. I många fall får vi en provision på de lån vi förmedlar, men vi har också med långivare där vi inte får någon ersättning alls. Det här är något ni kommer att märka när ni jämför oss med andra aktörer. Utbudet är helt enkelt bättre hos oss.

Citatet högst upp på sidan (från Guy Kawasaki) sammanfattar ganska väl hur vi vill verka. Vi vill bidra med nytta för dig som ska ta ett lån.

TRANSPARENS: VÅR SYN PÅ SNABBLÅN

Snabblån kan vara en bra utväg vid vissa tillfällen, men det är lätt att fastna i en negativ spiral där man använder nya lån för att täcka upp för gamla. Det här är en varningssignal man ska ta på absolut allvar och se till att agera på så snabbt det går. Det kommer bara bli värre med tiden.

Känner du att du har en skenande privatekonomi? Får vi i så fall komma med ett tips? Du kommer INTE att klara av det själv. Involvera någon annan i ditt beslutsfattande - någon som med en objektiv inställning kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Först då kommer vändningen.

På vår kontakt-sida kan du, helt anonymt om du vill, höra av dig till oss för råd och dåd.

TRANSPARENS: FÖRETAGET BAKOM KREDITLY

Kreditly har en egen redaktion som aktivt arbetar med att producera nya artiklar och undersöka långivare för att se till att rätt information kan visas så ofta det bara är möjligt. Det är dock ett väldigt tidskrävande jobb och det finns många långivare som uppdaterar sina villkor och priser relativt ofta.

Bolaget bakom sajten drivs för närvarande som en enskild firma, men siktet är inställt på att göra om detta till ett aktiebolag under kommande år.

Intäkterna från Kreditly gör också att vi varje månad kan vara med och stötta både Barncancerfonden och Barndiabetesfonden.

Kreditly behandlar inga personuppgifter, men läs gärna mer om integritet på vår sida Allmänna villkor.

Kontaktinformation

Önskar du komma i kontakt med oss hittar du alla kontaktuppgifter under kontakta oss.

Besök oss också gärna på Facebook och Twitter.