Lån med Creditsafe

Här finner du alla lån som använder sig utav Creditsafe. Ett lån genom Creditsafe innebär att du kommer kunna välja bland låntyper som smslån, kontokredit och privatlån.

Alla snabblån Lån utan UC Lån med Bisnode Lån med Safenode

Här hittar du alla långivare som använder Creditsafe till sin kreditupplysning. På vår sida om snabblån utan UC lånar du utan UC och du finner även lån som godtar betalningsanmärkningar. Creditsafe kan vara ett bra alternativ till dig som behöver ett lån men har många förfrågningar hos UC.

Lumify Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
70 000 kr
Ränta
43,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
685 kr
Fakturaavgift
60 kr
Northmill Northmill AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
7,90 - 25,90 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Ferratum Ferratum Bank p.l.c
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Credifi Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
43,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
1 155 kr
Fakturaavgift
60 kr

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är enligt egen utsago världens mest använda kreditupplysningsföretag och en av de ledande aktörerna i Sverige. Företaget har 18 kontor utspritt på 12 länder som tillsammans har en kundgrupp på över 100 000 kunder.

Huvudkontoret finns i Storbritannien och företaget bedriver egen verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Irland, Italien, USA och Japan. Creditsafe började dock sin resa i vårt grannland Norge, där det grundades i huvudstaden Oslo år 1997. Förutom kreditupplysningar på såväl privatpersoner som företag, erbjuder också Creditsafe andra tjänster riktade mot företag. Det kan exempelvis vara att generera prospekts och leads till marknads- och försäljningsavdelningen, eller att “tvätta” ett kundregister; det vill säga, uppdatera kontakt- och adressinformation om kunder.

Varför låna med Creditsafe?

Det finns andra aktörer inom kreditupplysning, som exempelvis Bisnode och Safenode. Dessa företag sammanställer också information kring kreditvärdighet för både privatpersoner och företag.

Den största skillnaden mellan UC och andra aktörer, är att när en upplysning tas via UC så är den synlig för andra som tar en UC. En registrerad upplysning är synlig i 12 månader, sedan tas den bort.

Det betyder, att när du exempelvis ska söka ett bostadslån och din bank ser att du har en massa upplysningar registrerade på dig, så kommer banken se på dig som en högre riskfaktor och därför ge dig en högre ränta - i värsta fall kan det leda till ett avslag på din låneansökan.

När en kreditupplysning tas via Creditsafe, så är den endast synlig för kreditupplysningsföretaget.

Det kan finns många skäl till varför man inte vill ta ett lån från en långivare som använder UC, kanske är det främst den anonymitet det innebär. De företag som tar en kreditupplysning på dig, ser inte vilka andra som redan gjort det. På så vis är det ett mer anonymt sätt att använda sig av Bisnode och Creditsafe till skillnad mot UC. Ingen annan förutom du själv och din långivare kommer kunna se att du tagit ett lån.

Även andra aktörer än banker tar upplysningar via UC. Det kan till exempel gälla hyresvärdar när du söker bostad, eller betaltjänster som Klarna och PayEx. Om du har en dålig kreditvärdighet på grund av för många smålån och förfrågningar, så kommer dessa aktörer att se på dig som en riskfaktor och i värsta fall blir du nekad att söka bostad eller att köpa varor och tjänster på faktura. Just dessa anledningar gör att många vill låna pengar utan UC kontroll och många av långivarna på denna sida kan godkänna en ansökan om lån även om du har många förfrågningar på din UC. Att ta ett lån utan UC kan i många fall därför vara en klok idé om du inte vill påverka din kreditvärdighet hos UC.

Om du däremot tar ett lån från en långivare som använder UC för sin kreditupplysning, kommer detta att registreras i UCs register. Även om du inte får din låneansökan beviljad, kommer det faktum att du ansökt om ett lån att finnas sparat i 12 månader.

De långivare som använder sig utav UC har ett bra signalsystem att använda sig av. Den som ansöker om flera lån under kort tid klassas ganska fort som en större risk i ekonomiska sammanhang. Låna under ansvar är vårt bästa råd.

Högkostnadskrediter

Många av de lån som finns genom Creditsafe är högkostnadskrediter. Visserligen är det inte alla lån som är högkostnadskrediter, men en majoritet av dessa lånen har en ränta som är avsevärt högre än vad privatlån som tas genom UC är.

Olika lån du kan få med Creditsafe

Kontokrediter

Enkelt förklarat är att en kontokredit fungerar som ett kreditkort, fast utan det fysiska kortet. När du får en kontokredit beviljad av en långivare så betalar långivaren ut denna krediten till ett konto hos en bank som de har ett samarbete med. Detta kontot får du sedan tillgång till och för att nyttja krediten så behöver du föra över pengarna från detta kontot till ditt vanliga bankkonto.

Vad gäller kostnaden för en kontokredit, så är detta det billigaste lånet och detta är bland annat tack vare att du bara betalar när du nyttjar krediten.

Snabblån

Snabblån och smslån är samma typ av lån, bara att de kallas olika beroende på vem du pratar med. När du har ansökt och blivit beviljad ett snabblån så betalar långivaren ut pengarna till ett konto i en bank som de har ett samarbete med. Dessa pengarna får du sedan flytta över till ditt vanliga bankkonto och därefter kan du använda pengarna till vad du vill.

Skillnaden mellan en kontokredit och ett snabblån är att med en kontokredit så betalar du bara för den delen som du utnyttjar, medans för snabblån så kommer du betala för hela lånet, oavsett om du har använt hela beloppet eller ej. Vad gäller avgifterna för de olika lånen så är de snarlika, kontokrediter kan ha andra avgifter exempelvis som en uttagsavgift. En annan skillnad är också att kontokrediter har inget bäst-före-datum, krediten kommer alltid ligga aktiv tills du kontaktar långivaren och ber dem avsluta den. Medans för snabblån så försvinner lånet när du har betalat tillbaka hela lånet.

Kreditvärdighet hos Creditsafe

Alla företag som erbjuder kreditupplysningar har ett poängsystem för att bedöma kreditvärdighet. Din kreditvärdighet bedöms efter flera olika parametrar. De faktorer som påverkar mest är din inkomst och befintliga skulder. All information som hämtas är offentliga uppgifter från Skatteverket. 

Creditsafe använder sig av en modell där du får ett poäng som är mellan 1 - 100, där 100 är bäst. Baserat på vilken poäng du har så kommer du delas in i en av följande kategorier:

Poäng: 1 - 19 Innebär en låg betalningsförmåga och en mycket hög risk för långivare.

Poäng: 20 - 39  Innebär en låg betalningsförmåga och en hög risk för långivare.

Poäng: 30 - 50 Innebär en måttlig betalningsförmåga och en medelmåttig risk för långivare.

Poäng: 51 - 70 Innebär en hög betalningsförmåga och en liten risk för långivare.

Poäng: 71 - 100 Innebär en mycket hög betalningsförmåga och en mycket liten risk för långivare.

Informationen i Creditsafes register uppdateras kontinuerligt och beroende på vilken information det är, så uppdateras de olika fort. Exempelvis så uppdateras dina inkomstuppgifter bara en gång per år, detta i samband med den årliga deklarationen. När du däremot ansöker om ett lån genom Creditsafe, då dyker detta upp omgående i registret. Betalningsanmärkningar är något som också uppdateras så fort de uppstår, men det finns undantag. Det finns två typer av betalningsanmärkningar, allmänna och enskilda mål. Det som skiljer dem emellan är att, allmänna mål är betalningsföreläggande som kommer från stat eller kommun. Enskilda mål är betalningsföreläggande som kommer från privata sektorn, både företag men också krav från privatpersoner. Betalningsanmärkningen som kommer från privat sektor synas så fort anmärkningen uppstår. Anmärkningar som uppstår i samband med skulder från stat och kommun uppdateras däremot bara en gång i veckan.

Populäraste lånen genom Creditsafe

1. Northmill | Lånebelopp 1 000 kr - 50 000 kr | Ränta 4,90 - 19,90 %

2. Lumify | Lånebelopp 2 000 - 70 000 kr | Ränta 39,5%

3. Ferratum | Lånebelopp 1 000 - 45 000 kr | Ränta 39,60 %

4. Daypay | Lånebelopp 1 000 - 20 000 kr | Ränta 39,00 %

5. GF Money | Lånebelopp 1 000 - 30 000 kr | Ränta 39,00 %

Steg 1: Välj rätt långivare

När du har bestämt dig att du ska ta ett lån hos en långivare som använder Creditsafe så behöver du också kontrollera att långivaren uppfyller dina villkor. När du ska låna med Creditsafe så bör du ha i åtanke att de lån du kan få är snabblån och att du maximalt kan få låna 50 000 kr. Med detta sagt så erbjuder inte alla långivare 50 000 kr, exempelvis så använder Nätlån sig av Creditsafe, men ändå så erbjuder de bara lån mellan 1 000 - 10 000 kr. Skulle du då behöva ett lån som är större än så, då behöver du leta efter en annan långivare.

Sedan är det också bra om du bland annat kollar in långivarens öppettider. Behöver du komma i kontakt med långivaren gällande en faktura eller har en fråga om lånet under avtalets period kan det underlätta om lånet är hos en långivare som har generösa öppettider för sin support.

Steg 2: Kontrollera villkoren

När du har hittat en långivare som uppfyller de krav som du ställer så är det ytterligare några punkter som du bör kolla på. Om du behöver lånet direkt så ska du också kolla om och när långivaren gör sina utbetalningar. Även om långivaren erbjuder direktutbetalningar, så erbjuder vissa bara utbetalningar på vardagar under kontorstider. Skulle du behöva lånet utbetalt direkt och det är en helgdag, då kan Brixo vara ett alternativ då dem erbjuder direktbetalningar dygnet runt.

Steg 3: Ansök om lån med Creditsafe

För att ansöka om ett lån med Creditsafe, så behöver går du först in på en långivares hemsida som använder sig av Creditsafe och letar upp ansökningsformuläret. Där behöver du fylla i dina personuppgifter och hur mycket du vill låna, samt under hur lång tid du vill låna. Därefter så signerar du ansökan med BankID och sedan går långivaren igenom din ansökan och ger dig ett lånebesked. I lånebeskedet finner du både hur stort lånebelopp och vilken ränta långivaren kan erbjuda dig.

Läs mer om snabblån och kontokrediter

Varför du ska låna genom Creditsafe

Enkelt att få lån

Några av långivarna som ställer de absolut lägsta kraven använder sig av Creditsafe. Bland annat kan du låna med betalningsanmärkning och helt utan inkomst.

Sparar på din kreditvärdighet

Då Creditsafe inte använder sig av UC för att göra kreditupplysningar, så påverkas därför inte din kreditvärdighet när du lånar genom Creditsafe.

Låna upp till 50 000 kr

De långivare som använder sig av Creditsafe erbjuder lån mellan 1 000 kr - 50 000 kr. Alla lånen är dessutom utan säkerhet och kan därför användas till vad som helst.

Fördelar

Då Creditsafe är ett eget bolag, så kommer inte UC eller andra kreditupplysningar att kunna se om du har tagit ett lån via Creditsafe eller ej. Fördelen med detta är att du behåller en god kreditvärdighet hos bland annat UC och när du exempelvis ska söka bolån så kan du bli beviljad ett större bolån.

Många långivare som använder Creditsafe som kreditupplysning brukar inte ställa höga krav på dig som låntagare. Detta kan hjälpa dig som för tillfället har hamnat i svår ekonomisk sits där ett lån är avgörande för att du ska klara dig.

Nackdelar

När du lånar hos en långivare som använder sig av Creditsafe så brukar det vara lån som är högkostnadskrediter. Dessutom brukar dessa lånen också ha ett maximalt lånebelopp om 50 000 kr.

Då långivare använder sig av olika upplysningstjänster så kan långivaren inte alltid se alla skulder och andra lån som en individ har. Detta kan leda till överbelåning och den som redan har problem med att betala tidigare skulder tillslut hamnar hos Kronofogden.

Vanliga frågor och svar

Beroende på vilket företag som har gjort dina förfrågningar så kan det se olika ut för om du kan få lån. Om du exempelvis har många förfrågningar från UC så kan Creditsafe vara ett alternativ för dig.

Lumify, Ferratum, Daypay och Viaconto är exempel på några långivare som använder sig av Creditsafe.

Så länge du uppfyller långivarens krav så finns det möjlighet att du kan få ett lån med Creditsafe.

Vilket Creditsafe lån som är bäst 2024 är svårt att svara på, valet är väldigt individuellt då helt beror på dina ekonomiska förutsättningar.

Ja, flertalet av långivarna på denna sidan kan godkänna nya lån trots om du har en anmärkning.

Det billigaste lånet är det lånet som är räntefritt, det finns några långivare som erbjuda räntefria lån en kortare period som Loanstep och Rocker.

För snabblån så är det maximala beloppet du kan låna 50 000 kr. Söker du istället om ett privatlån så kan du låna upp till 600 000 kr.

En kontokredit passar den som vill under en längre tid ha en extra buffert att tillgå medans snabblån passar den som behöver en mindre summa pengar under en kortare tid.

Creditsafe är ett företag som erbjuder kreditupplysningar, precis som UC och Bisnode. I dagsläget samarbetar Creditsafe med över 365 miljoner företag i 160 länder.

När du söker lån genom Creditsafe så rapporteras inte skulden till UC. Det finns vissa långivare som tar dubbla kreditupplysningar och då kan skulden rapporteras till UC, detta är mer ovanligt än vanligt.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 5/23/2022