Lån med Creditsafe

Jämför alla lån med Creditsafe eller filtrera på något av följande:

Alla snabblån Lån utan UC Lån med Bisnode Lån med Safenode

Här hittar du alla långivare som använder Creditsafe till sin kreditupplysning. På vår sida om snabblån utan UC hittar du samtliga långivare - även de som tar kreditupplysning via andra företag.

Ferratum CapitalBox AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Lumify Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
39,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
685 kr
Fakturaavgift
60 kr
Daypay Ambrion Finans AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
20 000 kr
Ränta
39,00 %
Upplysning via
Bisnode
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
20 år
Uppläggningsavgift
170 kr
Fakturaavgift
0 kr
ViaConto ViaConto Sweden AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
20 000 kr
Ränta
39,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr
Nätlån Catalunia Capital AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
10 000 kr
Ränta
39,00 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
300 kr
Fakturaavgift
35 kr
GF Money GF Money Consumer Finance AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
30 000 kr
Ränta
39,80 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
280 kr
Fakturaavgift
45 kr

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är enligt egen utsago världens mest använda kreditupplysningsföretag och en av de ledande aktörerna i Sverige. Företaget har 18 kontor utspritt på 12 länder som tillsammans har en kundgrupp på över 100 000 kunder.

Huvudkontoret finns i Storbritannien och företaget bedriver egen verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Irland, Italien, USA och Japan. Creditsafe började dock sin resa i vårt grannland Norge, där det grundades i huvudstaden Oslo år 1997. Förutom kreditupplysningar på såväl privatpersoner som företag, erbjuder också Creditsafe andra tjänster riktade mot företag. Det kan t ex vara att generera prospekts och leads till marknads- och försäljningsavdelningen, eller att “tvätta” ett kundregister; dvs uppdatera kontakt- och adressinformation om kunder.

Varför låna med Creditsafe?

Det finns andra aktörer inom kreditupplysning, som t ex Bisnode och Safenode. Dessa företag sammanställer också information kring kreditvärdighet för både privatpersoner och företag.

Den största skillnaden mellan UC och andra aktörer, är att när en upplysning tas via UC så är den synlig för andra som tar en UC. En registrerad upplysning är synlig i 12 månader, sedan tas den bort.

Det betyder, att när du exempelvis ska söka ett bostadslån och din bank ser att du har en massa upplysningar registrerade på dig, så kommer banken se på dig som en högre riskfaktor och därför ge dig en högre ränta - i värsta fall kan det leda till ett avslag på din låneansökan.

När en kreditupplysning tas via Creditsafe, så är den endast synlig för kreditupplysningsföretaget.

Det kan finns många skäl till varför man inte vill ta ett lån från en långivare som använder UC, kanske är det främst den anonymitet det innebär. De företag som tar en kreditupplysning på dig, ser inte vilka andra som redan gjort det. På så vis är det ett mer anonymt sätt att använda sig av Bisnode och Creditsafe till skillnad mot UC. Ingen annan förutom du själv och din långivare kommer att veta att du tagit ett lån.

Även andra aktörer än banker tar upplysningar via UC. Det kan t ex gälla hyresvärdar när du söker bostad, eller betaltjänster som Klarna och PayEx. Om du har en dålig kreditvärdighet pga. för många smålån och förfrågningar, så kommer dessa aktörer att se på dig som en riskfaktor och i värsta fall blir du nekad att söka bostad eller att köpa varor och tjänster på faktura. Just dessa anledningar gör att många vill låna pengar utan UC kontroll och många av långivarna på denna sida kan godkänna en ansökan om lån även om du har många förfrågningar på din UC. Att ta ett lån utan uc kan i många fall därför vara en klok idé om du inte vill påverka din kreditvärdighet hos UC.

Om du däremot tar ett lån från en långivare som använder UC för sin kreditupplysning, kommer detta att registreras i UCs register. Även om du inte får din låneansökan beviljad, kommer det faktum att du ansökt om ett lån att finnas sparat i 12 månader.

De långivare som använder sig utav UC har ett bra signalsystem att använda sig av. Den som ansöker om flera lån under kort tid klassas ganska fort som en större risk i ekonomiska sammanhang. Låna under ansvar är vårt bästa råd

Nya lån med Creditsafe 2022

När du tar ett nytt lån hos en långivare som använder sig av Creditsafe kommer de göra en ny kreditupplysning på dig som ansöker och denna upplysning innehåller bland annat:

  • Ditt namn, personnummer och civilstånd
  • Nuvarande och tidigare bostadsadress(er)
  • Taxeringsinformation, betalningsanmärkningar och skuldsaldo

För att ansöka om ett lån med Creditsafe har vi satt ihop en steg-för-steg guide nedan om hur du går tillväga.

Steg 1: Välj rätt långivare

När du har bestämt dig att använda Creditsafe som upplysningstjänst för din nya låneansökan behöver du hitta vad det finns för utbud och vi har samlat alla lån längre upp på denna sidan.

Steg 2: Kontrollera villkoren

De långivare som använder sig av Creditsafe har oftast en maximal kreditgräns runt 50 000 kr och därför behöver du kontrollera att lånet du ansöker om räcker till dina utgifter. Likaså gäller även räntesatsen, kontrollera att denna ligger i nivå med hur mycket du kan tänka dig att betala.

Steg 3: Ansök om lån med Creditsafe

När du har hittat en långivare som matchar dina behov om hur mycket du vill låna och kan tänka dig att betala varje månad klickar du på “Ansök direkt”. Efter det tas du till långivarens hemsida och du får fylla i dina uppgifter och sedan slutföra ansökan med BankID.

Kontokredit Creditsafe

Tack vare hårdare regler och bestämmelser kring smslån är det många långivare började erbjuda både och eller gick över helt och hållet till kontokrediter.

När du ansöker om en kontokredit och får ansökan beviljad, så får du ett konto hos långivaren med den beviljade krediten. Denna krediten kostar inte något när den ligger orörd och outnyttjad hos långivarens konto. Men skulle du antingen genomföra ett köp via det kontot eller föra över pengar till ditt egna, då tillkommer extra kostnader. 

Det som skiljer kontokrediter gentemot lån är att för en kontokredit betala du endast ränta för den utnyttjade krediten. Jämför vi det med lån så betalar du hela lånet oavsett om det ligger outnyttjat på ditt konto eller om du har använt hela eller delar av lånet.

Snabblån Creditsafe

Till skillnad mot tidigt 00-tal så har smslån inte samma negativa rykte som det en gång hade, utan idag är ett mer accepterad låneformat än det var i början. Smslån är fortfarande idag en populär lånemodell, då utbetalning av lånet kan ske på några minuter.

Creditsafe är en av de större aktörerna som långivarna använder sig av när de ska göra en kreditupplysning för nya smslån. Det kan finnas flera användningar till att använda Creditsafe och inte bara UC som brukar användas till större lån. Några av dessa anledningar kan vara att den sökande antingen har betalningsanmärkningar eller flera skulder hos UC. Behöver man då ett nytt lån kan Creditsafe vara ett bra alternativ då det bara är lånen tagna med hjälp av Creditsafe som syns på deras kreditupplysning.

Fördelar

Då Creditsafe är ett eget bolag så syns varken lån eller förfrågningar som görs med Creditsafe på UC. Fördelen med detta är att de som vill ansöka om ett bolån och bara har lån via Creditsafe så är dessa lånen inget som kommer dyka upp när långivaren gör en UC. Låntagaren kan därför bli beviljad ett högre belopp till bolånet.

Nackdelar

När Creditsafe är med i sammanhanget av lån brukar det vara lån som både har ett maximalt lånebelopp runt 50 000 kr men också en ganska hög ränta då det ofta rör sig om smslån eller kontokrediter. 

Då långivare kan använda sig av olika upplysningstjänster så framkommer inte alltid alla nuvarande skulder som den sökande har och det finns därför en risk att låntagaren blir beviljad för många lån och hamnar hos Kronofogden.

Vanliga frågor och svar

Beroende på vilket företag som har gjort dina förfrågningar så kan det se olika ut för om du kan få lån. Om du exempelvis har många förfrågningar från UC så kan Creditsafe vara ett alternativ för dig.

Lumify, Ferratum, Daypay och Viaconto är några av alla långivare som använder sig av Creditsafe.

Så länge du uppfyller långivarens krav så som, ålder och ev. inkomstkrav så finns det möjlighet att du kan få din låneansökan godkänd.

Vilket Creditsafe lån som är bäst 2022 är svårt att svara på, valet är väldigt individuellt då helt beror på dina ekonomiska förutsättningar.

Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 12/20/2021