Låna 9 000 kr

På denna sida hittar du långivare som erbjuder lån från 9 000 kr och vi har lån som passar alla lägen, vare sig det är lån utan UC, lån till dig med betalningsanmärkning eller om du behöver ett lån utbetalt direkt.

Loanstep SBL Finans AB
Lånebelopp, lägsta
10 000 kr
Lånebelopp, högsta
27 500 kr
Ränta
22,59 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
1 000 kr
Fakturaavgift
60 kr
Lumify Luma Finans AB
Lånebelopp, lägsta
2 000 kr
Lånebelopp, högsta
70 000 kr
Ränta
43,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras ej
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
685 kr
Fakturaavgift
60 kr
Ferratum Ferratum Bank p.l.c
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
45 000 kr
Ränta
39,60 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
21 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Brixo Brixo AB
Lånebelopp, lägsta
3 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
28,95 %
Upplysning via
Bisnode
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
475 kr
Fakturaavgift
25 kr
Northmill Northmill AB
Lånebelopp, lägsta
1 000 kr
Lånebelopp, högsta
50 000 kr
Ränta
7,90 - 25,90 %
Upplysning via
UC
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
19 kr
Klara Lån Klara Lån Sverige AB
Lånebelopp, lägsta
5 000 kr
Lånebelopp, högsta
150 000 kr
Ränta
6,48 - 39,50 %
Upplysning via
Creditsafe
Betalningsanmärkning
Accepteras
Åldersgräns
18 år
Uppläggningsavgift
0 kr
Fakturaavgift
0 kr

Låna 9 000 kr

Antalet långivare som erbjuder lån om 9 000 kr är begränsat. Mestadels är det bara smslån att välja mellan, men det finns också ett fåtal långivare som erbjuder privatlån om 9 000 kr.

Några skillnader mellan de två lånetyperna är att smslån oftare har en kortare löptid och att räntan är mycket högre. Smslån kan också betalas ut på bara någon timme efter att du har lämnat in låneansökan, jämfört med ett privatlån som vanligtvis tar en dag eller två innan du får lånet. Oavsett om du behöver ta ett lån för att ta körkort, renovera eller betala en faktura så funkar båda dessa lånen oavsett ändamål.

Olika lånetyper

Som nämnt ovan finns det flera typer av lån och för lån om 9 000 kr, så finns det totalt tre olika typer att nyttja:

Privatlån

Privatlån som är av de vanligaste lånetyperna är är också det lån som generellt har lägst avgift. Även om räntan för ett privatlån bara är på några procent, så kan månadskostnaderna bli stora. Anledningen till detta är att privatlån kan sträcka sig upp till 600 000 kr och trots en låg räntesats om exempelvis 5%, så kan ett lån om några hundratusen bli tusenlappar i bara räntekostnad.

Snabblån

Snabblån som också kallas för smslån kan vara en räddare i nöden om du är i behov av pengar snabbt. Tar du ett snabblån om 9 000kr kan du få lånet utbetalt inom några minuter från att du gjort ansökan. Snabblån kan också vara ett alternativ till dig som vill låna utan UC.

Innan du tar ett snabblån är det bra att kolla på vilka kostnader som faktiskt tillkommer vid ett lån, ofta har smslån dolda avgifter som tillkommer under låneperioden.

Kontokredit

Kontokrediter är precis som ett kreditkort fast utan det fysiska kortet. Med en kontokredit har du alltid tillgång till en extra summa pengar som inte kostar något förrän du utnyttjar krediten.

Många av de kontokrediter som finns på marknaden har liknande villkor som smslån, höga räntor och avgifter. Därför rekommenderar vi att du dubbelkollar villkoren för en kontokredit innan du gör en ansökan.

Krav för att få lån på 9000 kr

När du ska ansöka om ett lån oavsett om det är ett privatlån eller sms lån om 9 000 kr så behöver du uppfylla långivarens krav. Dessa kraven varierar mellan långivarna och grundkraven för att ta ett lån är alltid:

  • Du är bosatt i Sverige
  • Svensk medborgare
  • Minst 18 år

Även om du uppfyller dessa kraven så finns det långivare som ställer hårdare krav än så. Kraven som långivare själva ställer kan vara att du behöver ha en årsinkomst om 120 000 kr/år, är över 20 år gammal och varit bosatt i Sverige i minst tre år.

Hur du ansöker om ett lån

När du har hittat en långivare du vill låna 9 000 kr av så klickar du på "ansök direkt". När du har klickat på den knappen tas du vidare till långivarens hemsida och deras ansökningsformulär. I detta formuläret får du ange hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar, sedan behöver du också fylla i dina personuppgifter. När du har gjort detta så signerar du med BankID och väntar på ett besked om din låneansökan från långivaren.

Låna 9 000 kr utan UC

Om du är behov av att ta ett lån och av någon anledning inte vill använda UC så finns det andra alternativ. UC är inte ett krav för att få ett lån, det är snarare att det tas en kreditupplysning i samband med en låneansökan som är ett krav, vilket bolag som gör upplysningen spelar mindre roll.

Några av de företag som erbjuder kreditupplysningar utöver UC är:

Bisnode

Creditsafe

Safenode

Oavsett vilken av upplysningstjänsterna som gör kreditupplysningen så visar de mer eller mindre samma information. Det som kan skilja dem mellan är hur informationen presenteras, men informationen som hämtas är densamma.

Låna 9 000 - Utbetalning samma dag

För att kunna ansöka om ett snabblån och kunna nyttja lånet så fort det är utbetalt behöver du:

* BankID

* Konto i samma bank som långivaren

När du ansöker om att få låna 9 000 kr och du behöver få lånet utbetalt samma dag så måste du ansöka om lånet med BankID. Även om det går att ansöka på andra sätt, så är BankID det snabbaste sättet att både göra en ansökan men också för långivarna att gå igenom den.

När långivaren sedan gör utbetalningen så sker den till deras bank, vilken bank en långivare använder sig av hittar du under "läs mer". Om du ansöker om ett lån hos en långivare som gör sina utbetalningar till en annan bank än den du själv har, då får du räkna med minst en bankdag innan du får tillgång till lånet.

Bankerna som har samarbeten med smslångivare är:

Lån med betalningsanmärkning

Flertalet av långivare har som krav att du inte får ha en betalningsanmärkning om ska ta ett lån hos dem. Även om många långivare inte godkänner lån till dig med en anmärkning, så finns det de som gör. I dessa fallen är det bra att känna till att när du tar ett lån med en anmärkning så kommer kostnaden för lånet vara högt.

När du ansöker om ett lån med en anmärkning kan det finnas speciella krav som långivaren ställer. Dessa speciella krav handlar om hur anmärkningen ser ut och kan se ut som följande:

  • Anmärkningen måste vara äldre än sex månader
  • Du får maximalt ha tre anmärkningar
  • Din inkomst måste överstiga 150 000 kr/ år.

Låna 9 000 kr utan inkomst

För dig som vill låna 9 000 kr utan inkomst kommer du vara begränsad om vart du kan ta ett lån då flertalet långivare har som krav att låntagaren måste ha en inkomst. Bara för att en långivare kan godkänna lån om du saknar en inkomst så är det inte ett någon garanti på att du faktiskt kommer få lånet du ansöker om.

De lånen som du kan få utan inkomst är smslån och kontokredit.

Sedan finns det också långivare som kan godkänna nya lån, bara du har en inkomst av något slag. Denna inkomsten kan exempelvis vara från en timanställning eller ett bidrag som CSN.

Fördelar

Även om snabblån är kända för sina snabba utbetalningar och höga räntor så finns det långivare som erbjuder lån om 9 000 kr där du kan hitta långivare som erbjuder räntefritt en kortare period, men också de som erbjuder en låg ränta över hela låneperioden.

Nackdelar

När du hittar en långivare som erbjuder snabblån om 9 000 kr där både räntan och avgifterna runtomkring är låga, så är sannolikheten att den långivaren använder sig av UC som kreditupplysningstjänst väldigt stor. Vill du låna utan UC så är räntan och diverse avgifter oftast avsevärt högre.

Vanliga frågor och svar

Först behöver du hitta ett lån med direktutbetalning. Långivarna på den sidan erbjuder direktbetalningar och har du samma bank som långivaren gör utbetalningen till kan du få lånet inom några minuter från att du lämnat in ansökan. 

Du behöver inte göra en UC för att ta ett lån. Om du inte vill att UC gör en upplysning har vi samlat alla långivare i en lista där du kan få låna utan UC.

Det finns de långivare som godkänner nya lån trots hos tidigare skuld Kronofogden. Dessa lån brukar benämnas som “omstartslån” och brukar kräva någon form av säkerhet till långivaren.

Det finns i dagsläget inga långivare som erbjuder lån utan ränta. Ibland har långivare kampanjer om att du kan få räntefritt en månad eller två men detta brukar vara begränsade tidskampanjer.

Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Image placeholder
Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 5/19/2022