Jämför snabblån

Vill du låna pengar - jämför lånekostnaden först!



Låna 1000 kr

Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra lånebelopp från 1 000 kr upp till 10 000 kr. I våra jämförelsetabeller finns det med långivaren som erbjuder smslån, smabblån och kontokrediter.

Det absolut billigaste lånealternativet alla kategorier, är att välja någon av långivarna som erbjuder räntefria lån till nya kunder. Om man skulle rangordna de olika lånealternativen efter lägsta-pris så är kontokrediter billigast, följt av snabblån och på en sistaplats kommer smslån.

 

Generellt om våra jämförelser

Vissa av lånen i tabellerna är som sagt att klassa som så kallade kontokrediter. Dessa har oftast en mycket lägre ränta än sms- och snabblånen vilket tydligt syns i våra tabeller. Vi har räknat med att du amorterar av samma summa varje månad på kontokrediter. Dvs, om du lånar 3000 kr och vi jämför hur kostnaden blir för en, två och tre månader, så har vi alltså räknat med att du betalar in hela beloppet för en (1) månad, halva beloppet för två (2) månader och en tredjedel av beloppet för tre (3) månader. Det här kallas att göra betalningarna enligt annuitetsprincipen.

När det handlar om så här små belopp (mindre än 10 000 kr), så blir nästan alla beviljade ett lån, med undantag för de som har en nyligen registrerad betalningsanmärkning (nyare än 6 månader) eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

  • Många av långivarna i våra jämförelser erbjuder snabblån utan UC
  • En del av långivarna i jämförelsen erbjuder även kostnadsfria lån till nya kunder
  • Kontokrediter är i regel mycket billigare än traditionella smslån och snabblån
  • Det finns även lån att söka, för den som dras med en betalningsanmärkning eller två

 

Är det nödvändigt med ett lån?

Kanske finns möjligheten för dig att istället spara ihop pengar, eller varför inte avstå från den kostnaden som kräver att du tar ett snabbt lån. Om det inte går, dvs om situationen är akut, så kanske möjligheten finns att istället låna pengar av familj eller vänner. Räntan är som oftast bättre via dem kanalerna. Sedan finns det såklart situationer där ett snabblån är den enda lösningen, och det är precis av den anledningen som denna sida finns; vi ska hjälpa dig att hitta det bästa lånet för just din situation.