Svea logo

Svea

Svea Ekonomi erbjuder låneprodukter till såväl företag som privatpersoner

Pris
Öppettider
Tillgänglighet
Totalt
Pris
Öppettider
Tillgänglighet
Totalt

Lånebelopp

Hos Svea kan du ansöka om ett lån på upp till 400 000 kr, eller som lägst 10 000 kr

Återbetalningstiden är valbar från 2 år till 15 år.

Avgifter & ränta

Den effektiva räntan börjar på 7,40% och slutar på 26,45%. Vilken du erbjuds prövas individuellt efter sedvanlig kreditprövning.

Uppläggningsavgiften ligger på 395 kr och betalas i samband med att lånet läggs upp. Om du väljer att återbetala lånet via faktura, tillkommer en fakturaavgift på 0 kr

Kreditupplysning

Svea gör sina kreditupplysningar via UC.

Betalningsanmärkningar kan accepteras.

Öppettider

Svea har öppet mån - tor 9:00-16:30. fre 9:00-16:00

Kontakt

Telefon: 08-735 29 40

E-post: [email protected]

Hemsida: https://www.svea.com/se/sv/privat/låna/

Postadress: Svea Ekonomi, 169 81 Solna

Besöksadress: Evenemangsgatan 31, 169 81 Solna

Betyg

Svea får ett sammanvägt betyg på 2,50 av maximalt 5,0.

Kreditly rankar långivare på ett antal parametrar som t ex öppettider, priser, tillgängligheten (dvs hur enkelt det är att komma i kontakt med t ex kundtjänst), Trustpilotbetyg mm. Alla långivare med ett totalbetyg på minst 2.5 ser vi ingen anledning att höja något varningens finger för. Vad som är det bästa lånet för just Dig kan egentligen bara Du avgöra.

Ansök om lån
OBS! För att ansöka om ett lån hos Svea behöver du vara minst 20 år gammal

Representativt exempel: Vid ett annuitetslån på 100 000 kronor, ränta 7,90%, uppläggningsavgift 395 kr och återbetalningstid på 5 år blir effektivräntan enligt Konsumentverkets riktlinjer 8,37%

Bra att veta om Svea

Hoppa till:

Svea Ekonomi erbjuder privatlån på upp till 400 000 kr. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning och ligger mellan 7,4% upp till 26,45%. 

Det finns en del olika låneprodukter att välja mellan: Svealånet (vanligt privatlån), samlingslån och ett lån för personer som har svårt att få lån. 

Vilket som passar dig bäst beror helt enkelt på i vilken situation du befinner dig. Svealånet är som vilket annat privatlån som helst och vänder sig till dig som inte har några betalningsanmärkningar och en i övrigt god ekonomi. Samlingslån kan du ansöka om för att omfinansiera dina andra lån och på så sätt få ner kostnaden. Lånet för dig som har svårt att få lån vänder sig till dig som har svårt att få lån - vilket kan bero på t ex en betalningsanmärkning. 

Du måste vara minst 20 år gammal för att ansöka om ett lån hos Svea Ekonomi. Kravet på inkomst är lägre ställt för dig som har svårt att få lån i jämförelse med Svealånet. Även betalningsanmärkningar kan accepteras för dig som har svårt att få lån. Om man vill ha med en medsökande krävs att denne har en inkomst på minst 90 000 kr per år. 

Utöver privatlån erbjuder även Svea Ekonomi ett bostadslån. 

Martin

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.