MoneyGo logo

MoneyGo

Hos MoneyGo kan du ansöka om ett privatlån på mellan 5 000 kr upp till 200 000 kr.

Pris
Öppettider
Tillgänglighet
Totalt
Pris
Öppettider
Tillgänglighet
Totalt

Lånebelopp

Hos MoneyGo kan du ansöka om ett lån på upp till 200 000 kr, eller som lägst 5 000 kr

Återbetalningstiden är valbar från 1 år till 15 år.

Avgifter & ränta

Den effektiva räntan börjar på 6,19% och slutar på 21,93%. Vilken du erbjuds prövas individuellt efter sedvanlig kreditprövning.

Uppläggningsavgiften ligger på 475 kr och betalas i samband med att lånet läggs upp. Om du väljer att återbetala lånet via faktura, tillkommer en fakturaavgift på 0 kr

Kreditupplysning

MoneyGo gör sina kreditupplysningar via UC.

Betalningsanmärkningar accepteras ej.

Öppettider

MoneyGo har öppet måndag - fredag: 10:00 - 17:00.

Kontakt

Telefon: 042 – 300 91 00

E-post: [email protected]

Hemsida: https://www.moneygo.se/

Postadress: Box 1061, 251 10 Helsingborg

Besöksadress: n/a

Betyg

MoneyGo får ett sammanvägt betyg på 2,67 av maximalt 5,0.

Kreditly rankar långivare på ett antal parametrar som t ex öppettider, priser, tillgängligheten (dvs hur enkelt det är att komma i kontakt med t ex kundtjänst), Trustpilotbetyg mm. Alla långivare med ett totalbetyg på minst 2.5 ser vi ingen anledning att höja något varningens finger för. Vad som är det bästa lånet för just Dig kan egentligen bara Du avgöra.

OBS! För att ansöka om ett lån hos MoneyGo behöver du vara minst 18 år gammal

Representativt exempel: Lånebelopp: 80 000 kr. Exempelränta: 8,3%. Uppläggningsavgift: 475 kr. Administrationsavgift: 20 kr. Återbetalningstid: 60 mån. Effektiv ränta: 9,46%. Totalt att återbetala: 99 840 kr.

Bra att veta om MoneyGo

Hoppa till:

MoneyGo erbjuder lån från 5 000 kr upp till 200 000 kr. Räntan är individuell och varierar från 6,19% upp till 21,93% (effektiv ränta). Vilken just du får bestäms efter sedvanlig kreditprövning. Den något höga räntan tillsammans med ett ganska lågt inkomstkrav skvallrar om att man åtar sig kunder med en inte helt fläckfri ekonomi. 

MoneyGo ägs av företaget med samma namn (org nr: 556821-8209) och är registrerat som ett konsumentkreditinstitut hos Finansinspektionen. Detta innebär att de står under Finansinspektionens tillsyn, vilket såklart ökar tryggheten för dig som låntagare. 

För att ansöka om ett privatlån hos MoneyGo finns det ett grundkrav du måste uppfylla: 

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller gamla utmätningsförsök
  • Du ska ha en fast inkomst på minst 115 000 kr per år
  • Du får inte stå under förvaltarskap eller genomgå en skuldsanering
  • Du måste vara svensk medborgare och inneha ett svenskt bankkonto

Det här är alltså minimumkraven för att ansöka om ett lån. Beroende på belopp kommer kraven att ändras - framförallt vad gäller inkomst och hur din lånesituation ser ut i dagsläget.

MoneyGo använder UC för sin kreditupplysning - det är alltså inget lån utan UC det handlar om, vilket är standard vid de lite större beloppen. 

Har du redan ett antal blancolån (privatlån) är det inte säkert att MoneyGo bedömer att du kan låna mer. Balansen mellan inkomst, kostnader och nuvarande lån är vad som i mångt och mycket avgör hur mycket låneutrymme som finns.

Kundtjänst har öppet måndag - fredag 10:00 -  17:00 och stängt på helger. Givetvis kan man ansöka om ett lån dygnet runt via hemsidan, men det är endast under kundtjänst öppettider som man behandlar låneansökningar. 

Martin

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.