Om oss

kreditly.se - jämför innan du ansöker om ett lån

Kreditly.se startade som en jämförelsesida för smslån och snabblån. En låneform som har mycket att erbjuda, men som också måste belysas ur ett problemperspektiv.

Med tiden har sidan utvecklats och idag kan du hitta låneerbjudanden och information om ett 50-tal svenska långivare inom segmentet snabblån, smslån, blancolån och kreditkort.

Smslån är egentligen en något förlegad benämning, som härstammar från en tid då man faktiskt skickade sin låneansökan via SMS och som innehöll vilket belopp man ville låna och andra uppgifter som t ex personnummer och andra personuppgifter.

Idag är den största skillnaden mellan ett smslån och ett snabblån, att smslån har en kortare löptid (t ex 30 dagar) med högre ränta medan snabblån ofta löper över ett par år och då till en lägre ränta. Smslån kan du oftast låna utan UC, medan ett snabblån i större utsträckning innebär att en UC kommer att tas och registreras. Åtminstone på belopp över 10 000 kr. På vår sida om snabblån utan uc så kan du snabbt och enkelt se vilka långivare som erbjuder lån utan UC.

Det finns även långivare som erbjuder kostnadsfria smslån, vilket kan vara riktigt fördelaktigt om man ser till att betala tillbaka i tid.

Många långivare inom smslån, låter dig låna ett högre belopp nästa gång du behöver låna pengar, om du skött dina tidigare betalningar. Det fungerar lite som ett lojalitetsprogram där man belönar skötsamma låntagare.

Under sektionen Bra att veta kan du läsa mer om riskerna med smslån och snabblån. Vi har även bra tips för dig som kanske balanserar med lite för många lån och letar efter ett sätt att stabilisera din ekonomi igen.

Läs gärna mer om Kreditly på vår sida Allmänna villkor.

Besök oss gärna på Facebook och Twitter.