Om oss

kreditly.se - jämför innan du ansöker om ett lån

Bakgrunden till Kreditly

Kreditly.se startade som en jämförelsesida för smslån och snabblån. En låneform som har mycket att erbjuda, men som också måste belysas ur ett problemperspektiv. Syftet med sajten är att ge dig som låntagare de bästa förutsättningarna för att fatta ett klokt beslut.

Med tiden har sidan utvecklats och idag kan du hitta låneerbjudanden och information om ett 50-tal svenska långivare inom segmentet snabblån, smslån, blancolån och kreditkort.

Smslån är egentligen en något förlegad benämning, som härstammar från en tid då man faktiskt skickade sin låneansökan via SMS och som innehöll vilket belopp man ville låna och andra uppgifter som t ex personnummer och andra personuppgifter.

Idag är den största skillnaden mellan ett smslån och ett snabblån, att smslån har en kortare löptid (t ex 30-60 dagar) med högre ränta medan snabblån ofta löper över ett par år och då till en lägre ränta. Smslån kan du oftast låna utan UC, medan ett snabblån i större utsträckning innebär att en UC kommer att tas och registreras. Åtminstone på belopp över 10 000 kr. På vår sida om snabblån utan UC kan du snabbt och enkelt se vilka långivare som erbjuder lån utan UC.

Det finns även långivare som erbjuder kostnadsfria smslån, vilket kan vara riktigt fördelaktigt om man ser till att betala tillbaka i tid.

Många långivare inom smslån, låter dig låna ett högre belopp nästa gång du behöver låna pengar, om du skött dina tidigare betalningar. Det fungerar lite som ett lojalitetsprogram där man belönar skötsamma låntagare.

Under sektionen Bra att veta kan du läsa mer om riskerna med smslån och snabblån. Vi har även bra tips för dig som kanske balanserar med lite för många lån och letar efter ett sätt att stabilisera din ekonomi igen.

Vilka är vi

På tal om att balansera sin ekonomi. Jag som grundat Kreditly, har förutom en mångårig (20+ år) erfarenhet av webbutveckling, marknadsföring och copywriting, även en mångårig (10+ år) erfarenhet av snabblån sett ur ett kundperspektiv.

Det här är det unika med Kreditly; vi är på låntagarens sida och agerar från låntagarens perspektiv. I många fall får vi en provision på de lån vi förmedlar, men vi har också med långivare där vi inte får någon ersättning alls. Det här är något ni kommer att märka när ni jämför oss med andra aktörer. Utbudet är helt enkelt bättre hos oss.

Snabblån kan vara en bra utväg vid vissa tillfällen, men det är lätt att fastna i en negativ spiral där man använder nya lån för att täcka upp för gamla. Det här är en varningssignal man ska ta på absolut allvar och se till att agera på så snabbt det går. Det kommer bara bli värre med tiden.

Känner du att du har en skenande privatekonomi? Får vi i så fall komma med ett tips? Du kommer INTE att klara av det själv. Involvera någon annan i ditt beslutsfattande - någon som med en objektiv inställning kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Först då kommer vändningen.

På vår kontakt-sida kan du, helt anonymt om du vill, höra av dig till oss för råd och dåd.

Kreditly har en egen redaktion (nåja, två personer ...) som aktivt arbetar med att producera nya artiklar och undersöka långivare för att se till att rätt information kan visas så ofta det bara är möjligt. Det är dock ett väldigt tidskrävande jobb och det finns många långivare som uppdaterar sina villkor och priser relativt ofta.

Bolaget bakom sajten drivs för närvarande som en enskild firma, men siktet är inställt på att göra om detta till ett aktiebolag vid årsskiftet 2019/2020. Innehavaren heter Martin Eriksson.

Intäkterna från Kreditly gör också att vi varje månad kan vara med och stötta både Barncancerfonden och Barndiabetesfonden.

Kreditly behandlar inga personuppgifter, men läs gärna mer om integritet på vår sida Allmänna villkor.

Kontaktinformation

Önskar du komma i kontakt med oss kan du använda formuläret under kontakta oss.

Besök oss också gärna på Facebook och Twitter.