Låna aldrig för att täcka upp för andra lån

Om du vet med dig att du letar efter ett nytt lån, för att täcka ett gammalt lån - då bör du verkligen stanna upp och tänka till en extra gång. Det bedrägliga med smålån, är att de snabbt kan förvandlas till en negativ spiral av ekonomiska händelser. Man hamnar i en skuldfälla. Ett misstag som för många kan ta väldigt lång tid att bli fri från.

Om du läste den förra delen av denna artikelserie, så vet du att ett lån snabbt kan förvandlas till två lån och sedan hela tiden öka i lånebelopp.

För att komma ur den lånefällan man kan hamna i när man tagit en eller ett par st smslån, är att man istället tar ett större lån (snabblån) för att täcka upp för de andra smålånen. 

Det är billigare att ha ett stort lån på 10 000 kr, än att ha 3 smslån på vardera 3 000 kr. Kostnaden för det lite större lånet kanske hamnar på runt 700-800 kr per månad. Kostnaden för att ha 3 stycken rullande smslån, är ca 1 800 kr

Besök vår sida om blancolån för att undersöka om du kanske istället ska samla ihop dina smålån och krediter i ett större lån.

Martin Eriksson

Martin Eriksson


Martin är grundaren av Kreditly och har tidigare arbetat främst med webb- och apputveckling samt försäljning och marknadsföring. Under åren har han även byggt upp ett stort intresse för privatekonomi i allmänhet och lån i synnerhet.

Uppdaterad 3/8/2022