Konsekvenser vid utebliven betalning

När räkningarna börja hopa sig och påminnelser och inkassokrav förpassas oöppnade till soptunnan, då vet du med all säkerhet att det är dags att göra något drastiskt åt situationen. Snabbt. Ett lån som från början bara var på ett par tusen kronor, växer snabbt till sig med påminnelseavgifter, förseningsavgifter, inkassokostnader och i värsta fall avgifter från Kronofogden.

Låt säga att ditt lån från början var 2 000 kr. En påminnelseavgift för denna typ av lån är alltifrån 60 kr till närmare 200 kr. Inkassoavgiften är lagstadgad och ligger för närvarande på 180 kr. Går det vidare till Kronofogden för ett betalningsföreläggande, kostar det hela 680 kr.

Det ursprungliga lånet om 2 000 kr har plötsligen blivit 3 000 kr. Betala alltid snabblån och smslån så snabbt det går och undvik alla dyra extraavgifter, som gör att risken för att man behöver förvandla ett litet lån till två små lån betydligt större.

Martin

Martin Eriksson


Martin är en av grundarna till Kreditly och har tidigare haft ledande befattningar inom försäljning och marknadföring.
Under mer än 20 år har han samlat kompetens inom områdena ekonomi, finans och företagsekonomi. Detta kombinerat med ett brinnande intresse för systemutveckling lade grunden till Kreditly.

Artikeln uppdaterades senast 2019-04-26 20:52:25