snabblan 2020

Topp 10 - de mest populära snabblånen 2020

11/26/2021

Nu är det snart dags att sätta punkt för ännu ett år. Ett år olikt de flesta andra i modern tid. Ett år av ständig ovisshet om den närmsta framtiden och ett år där många människors livsöden har kastats omkull. Men, nu när vaccineringen rullat igång kan vi bara hoppas på att 2021 för bättre tider med sig och att vi än en gång kan umgås med våra nära och kära.

2020 har också präglats av en stor osäkerhet vad gäller det ekonomiska läget - detta är inget specifikt för Sverige och lånemarknaden, utan gäller för hela den globala ekonomin. Det har varit ett år av dykande börser, mass-varsel och senare- eller nedläggningar av pågående projekt och satsningar. 

Denna osäkerhet har även märkts ordentlig på lånemarknaden. Långivare oroar sig såklart över ökade kreditförluster, samtidigt som kraven på att låna pengar skruvas upp under osäkra ekonomiska tider. 

Många snabblån har under året som gått valt att upphöra, eller åtminstone pausa, sina verksamheter. Vad som händer under 2021 återstår att se, men gissningsvis kommer det att dröja ett par tre år innan marknaden stabiliserar sig. 

Bland de som fortsatt sin verksamhet trots rådande pandemi, har vi återigen sammanställt en lista över vilka lån som varit populäraste under året som gått. Här kommer topp 10 bland snabblånen: 

10. Monara

9. Meddelandelån

8. Profilkredit

7. Daypay

6. Nätlån

5. Expresskredit

4. Flexlimit

3. Ferratum

2. Loanstep

1. Fairlo