skatteaterbaringen

Prisa skatteåterbäringen!

11/25/2021

I dagarna räknar Skatteverket med att sätta nytt rekord i utbetald skatteåterbäring under april månad. Förra året fick 900 000 svenskar sin skatteåterbäring i april. I år är motsvarande siffra 2,3 miljoner som tillsammans får dela på 13,7 miljarder kronor.

När man får ett tillfälligt tillskott i kassan kan det vara bra att tänka efter noga innan man börjar spendera pengarna. Har du dyra lån och krediter? Se i så fall till att använda en stor del av skatteåterbäringen till att amortera ner dessa.

Att lägga undan ett par tusenlappar till ett buffertsparande är också en klok idé. Ren konsumtion bör helst ske efter amortering och sparande är avklarat.

Det kan låta tråkigt, men du kommer utan tvivel att tjäna på det i det långa loppet. Kanske vore det en idé att se över ditt sparande? Istället för att låta pengarna stå stilla på ett sparkonto hos banken, som inte ger någon ränta att tala om, är det oftast en bättre idé att sätta upp ett fondsparande. Med ränta-på-ränta effekten växer pengarna snart till sig med en betydligt snabbare takt jämfört med om man har dem placerade i ett sparkonto på sin bank.

Tillhör du en av de stackare som istället dras med en kvarskatt? Gör en budget och se om du tillfälligt behöver fylla på kassan med ett snabblån eller kontokredit.