Nya beloppsgränser för lån utan UC

11/26/2021

Normalt sett erbjuder långivare som inte tar UC endast lånebelopp i det lägre prisspannet (=< 50 000 tkr). P2P-lånet Untie var tidigare den långivare med högst lånebelopp på 80 000 kr. Nu har dock spelplanen ritats om.

Wästgöta Finans erbjuder privatlån på upp till 300 000 kr med upplysning via Bisnode. Det är ett intressant drag då trenden annars är att långivare som erbjuder lån utan kreditupplysning via UC i allt större utsträckning börjat rapportera in lån till UC.

Det faller i mångas ögon på sin egen orimlighet att ansöka om ett lån utan UC - som sedan rapporteras till UC och som syns på kreditupplysningen via UC (och som påverkar kreditbetyget hos UC). Kreditly följer denna utveckling noga och vi skriver tydligt ut om långivaren rapporterar lån till UC.

Men nu var det inte huruvida lån rapporteras till UC som var det huvudsakliga ämnet. Så tillbaka till Wästgöta Finans. Enligt våra källor är detta den enda nu förekommande långivaren som erbjuder så pass stora lån utan upplysning från UC. Har du några erfarenheter kring Wästgöta Finans att dela med dig av? Kontakta oss gärna!