Julhandeln spås sätta nya försäljningsrekord - igen

11/25/2021

Årets julhandel spås sätta nya försäljningsrekord, enligt prognosen från Svensk Handel. Hisnande 23 miljarder kronor, eller 3 300 kr totalt per person, förväntas vi svenskar lägga på presenter till nära och kära.

Med tanke på att årets julklapp är det återvunna plagget så kommer det att bli ett skapligt berg av klappar som ska rymmas under granarna :)

Det höga trycket under julhandeln leder också till att antalet arbetstillfällen ökar. Ungefär 20 000 nya jobb beräknas skapas under årets julhandel.

Närmare hälften av de tillfrågade i Svensk Handels undersökning, uppger att de planerar att köpa julklapparna på den ort man bor och lite drygt var tredje personer (36%) uppger att man kommer att sköta merparten av sina inköp via nätet.

Det gäller att inte stirra sig blind på alla krav och förväntningar så här kring julen. Köp presenter i den mån det finns utrymme i ekonomin och sätt upp ett maxtak för hur mycket som kan spenderas på presenter. Är släkten stor - fokusera på presenter till barnen och hoppa över de vuxna.

Skulle kassan behöva förstärkas kortsiktigt kan man alltid fundera på ett lån utan uc - kom bara ihåg att inte låna mer än du kan betala tillbaka när julhelgerna har kommit och passerat.