Julhandeln spås sätta nya försäljningsrekord - igen


Julhandeln spås sätta nya försäljningsrekord - igen
Årets julhandel spås sätta nya försäljningsrekord, enligt prognosen från Svensk Handel. Hisnande 23 miljarder kronor, eller 3 300 kr totalt per person, förväntas vi svenskar lägga på presenter till nära och kära.
Publicerad 2018-12-10. Uppdaterad 2018-12-10Med tanke på att årets julklapp är det återvunna plagget så kommer det att bli ett skapligt berg av klappar som ska rymmas under granarna :)

Det höga trycket under julhandeln leder också till att antalet arbetstillfällen ökar. Ungefär 20 000 nya jobb beräknas skapas under årets julhandel.

Närmare hälften av de tillfrågade i Svensk Handels undersökning, uppger att de planerar att köpa julklapparna på den ort man bor och lite drygt var tredje personer (36%) uppger att man kommer att sköta merparten av sina inköp via nätet.

Det gäller att inte stirra sig blind på alla krav och förväntningar så här kring julen. Köp presenter i den mån det finns utrymme i ekonomin och sätt upp ett maxtak för hur mycket som kan spenderas på presenter. Är släkten stor - fokusera på presenter till barnen och hoppa över de vuxna.

Skulle kassan behöva förstärkas kortsiktigt kan man alltid fundera på ett lån utan uc - kom bara ihåg att inte låna mer än du kan betala tillbaka när julhelgerna har kommit och passerat.