deklaration

Deklaration 2019 - alla datum att hålla koll på

11/25/2021

Det drar ihop sig till deklarationstider för år 2019. Vi har samlat ihop alla datum som är bra att ha koll på - oavsett om du räknar med att få tillbaka pengar eller om du känner på dig att du kommer att få betala in extra.

Här är alla viktiga datum för 2019 års deklaration:

28 februari. Sista dag att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen utskickat digitalt.

7-8 mars. Den digitala deklarationen skickas ut till de som är anslutna till digital brevlåda.

12 mars. Om du fick ditt slutskattebesked i december och drabbades av restskatt ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum.

19 mars. Den digitala deklarationen öppnar.

2 april. Sista dag att godkänna deklarationen digitalt, utan ändringar eller tillägg, för att få skattepengar i april.

9 april. Skatteåterbäringen betalas ut mellan den 9 och 12 april för dig som inte gjort några ändringar eller tillägg i deklarationen och deklarerat digitalt.

15 april. Pappersdeklarationerna ska vara utskickade.

2 maj. Sista dag att deklarera. Senast vid midnatt ska deklarationen vara inne, annars riskerar du att straffas med förseningsavgift om du inte har begärt anstånd.

4-7 juni. Skatteåterbäring för de som får slutskattebeskedet i juni.

15 juni. Omkring detta datum skickas de första besluten om fastighetstaxering ut till dig som är fastighetsägare och har skaffat digital brevlåda.

2 juli. I början av juli skickas beslut om fastighetstaxering ut via post till dig som är fastighetsägare och inte har digital brevlåda. Det gäller fastighetsdeklarationen 2019.

6-9 augusti. En del av de som deklarerar på papper får sina skattepengar i augusti, medan andra redan har fått det i juni.

1 november. Fastighetsdeklaration till 2020 års fastighetstaxering av alla lantbruk ska vara lämnad.

12 november. Du som fick ditt slutskattebesked i augusti med restskatt, måste betala in pengarna så att de är bokförda på Skatteverkets konto senast detta datum.

3-6 december. Det sista utskicket av skatteåterbäringen för alla som inte fått den tidigare, bland annat pappersdeklaranter som gjort ändringar i sin deklaration.

12 december. Du som fick ditt slutskattebesked i september med restskatt måste betala in pengarna så att de är bokförda på Skatteverkets konto senast detta datum.

Att deklarera digital blir allt populärare. När tiden för deklarationen 2018 gick ut den 2 maj förra året hade totalt räknat över 6,1 miljoner personer deklarerat digitalt. Det var en ökning med hela 325 000 personer jämfört med 2017 då istället 5,7 miljoner personer deklarerade digitalt.

Du som vill ta ut ett förskott på dina skattepengar, kan dra nytta av ett lån utan uc och som du betalar tillbaka när skattepengarna anländer till konto.