lana pengar

Att låna pengar till semestern

11/25/2021

Att låna pengar till semestern är något som mängder av svenskar gör varje år. Siffror gör gällande att så mycket som en av åtta svenskar lånar pengar för sin utlandssemester. Det innebär ca 750 000 människor i vuxen ålder.

En gyllene regel när det gäller att låna pengar, är att aldrig låna till sådant som inte besitter något långsiktigt värde. En utlandssemester är ett lysande exempel på något som inte har något värde - annat än kanske goda minnen och förhoppningsvis en solbränna.

Samtidigt är det svårt att motstå lockelsen när hela Instagram och Facebook bokstavligen svämmar över av bilder på vajande palmer, kritvita stränder och klarblått vatten. Om dem kan åka så kan jag också, resonerar många.

Det är inte vår uppgift att agera moralpolis i vad man lånar pengar till, men kom ihåg att en veckas semester i soliga Spanien lätt kan bli en bitter historia när det sedan är dags att betala tillbaka de lånade pengarna. Det är inte alls lika roligt att behöva lägga julklappspengar på att betala av sommarens semester.

Om du trots allt vill låna pengar till din semester, så jämför lånekostnaderna och se till att betala tillbaka lånet så snabbt du kan för att hålla räntekostnaderna så låga som möjligt. Men vem längtar egentligen till solen när vi har över trettio grader varmt här hemma i Sverige?