sparra

Spärra dig själv från att ta nya lån

11/25/2021

Det finns gott om anledningar och tillfällen i livet då man är i behov av att låna pengar, men det finns även perioder i livet då det klokaste man kan göra är att helt enkelt sluta låna pengar. Den som tar nya lån för att täcka upp för gamla lån, är inne i en negativ spiral som kan vara väldigt tung att ta sig ur.

Ett bra första steg är att helt enkelt spärra sig hos lånebolagen. Det kan du göra genom att skicka ett mail till varje långivare och skriva att du inte längre vill kunna låna pengar och att ditt personnummer ska spärras. Glöm inte att ange ditt personnummer i mailet för att de ska kunna spärra rätt person.

Att ta fram adresser till alla långivare kan vara en mödosam uppgift - därför har vi sammanställt adresserna till alla långivare som vi listar på Kreditly. Kopiera alla adresserna nedan och klistra sedan in dem i "till"-fältet i din e-postklient.

kundservice@aasakredit.se; kundtjanst@arcadiafinans.se; info@brixo.se; info@cashbuddy.se; info@cashrepublic.se; kundtjanst@credigo.se; kundtjanst@creditstar.se; info@credway.se; info@payday.se; info@easycredit.se; kundtjanst@euroloan.se; info@expresskredit.se; kundtjanst@eurolimit.se; kundtjanst@ferratumbank.se; info@monetti.se; info@flexkontot.se; kundtjanst@flexlimit.se; info@frogtail.se; info@goodcash.se; info@klicklan.se; kundservice@kontantfinans.se; info@kortlan.se; kundtjanst@kredit365.se; info@kreditkontot.se; info@kundfinans.se; info@leasy.se; hello@lendify.se; kundservice@lendo.se; info@loanstep.se; info@lanbutiken.se; kundtjanst@meddelandelan.se; info@merax.se; info@moank.se; info@mobillan.se; info@modusfinans.se; info@monetti.se; info@moneygo.se; info@myloan.se; info@nanokredit.se; info@nordiclan.se; kundtjanst@natlan.se; info@onea.se; kundservice@oprprivatlan.se; info@primalcapital.se; kundtjanst@risicum.se; info@smspengar.nu; info@snabbfinans.se; info@säkerfinans.se; info@thorn.se; info@tryggkredit.se; info@viaconto.se; info@viakredit.se; support@vivus.se

Du kan även spärra ditt personnummer hos kreditupplysningsföretagen - detta medför att den som försöker ta en kreditupplysning på dig får tillbaka att ditt personnummer är spärrat och att ingen kreditupplysning kan göras. OBS! Detta är endast möjligt att göra om du tror att du blivit utsatt för en ID-kapning. Det är således inget man kan göra i förebyggande syfte. 

De tre största kreditupplysningsföretagen är UC (08-670 90 00), Creditsafe (031-725 50 00) samt Bisnode (08-50 92 39 58).

Dessa kreditupplysningsföretag är de som används av både snabblån och lån utan uc.