Snabblan

Andra alternativ till snabblån

11/25/2021

Något vi uppmärksammat när vi studerat branschen för snabblån och smslån, är att det är mycket skuldkänslor inblandat. Många personer som ansöker om snabblån eller smslån, berättar inte för andra personer, inte ens den närmaste familjen som t ex sambo/fru/man eller föräldrar och barn, att man lånat pengar på detta sätt.

En av förklaringarna till detta, är såklart den skamfyllda bild som målas upp i media kring denna typ av lån. Ett lån för desperata människor (något som ingen villigt vill känna tillhörighet till) och företag som bara vill utnyttja de ekonomiskt svaga. Samma grupp av människor som tenderar att ta ett snabblån och samtidigt känna en skam i att göra det, har ofta en envis stolthet och stor integritet. En “jag ska klara mig själv”-mentalitet. Det här är såklart en väldigt dum inställning att ha i situationer som istället kan hanteras på andra, mer konstruktiva sätt om bara andra människor fick vetskap om problematiken.

Istället för att ta ett lån utan uc eller smslån, så kanske det vore en idé att be din partner om hjälp. Kanske har du fortfarande föräldrar som är i livet och som du kan låna pengar av? Vänner? Du är skyldig dig själv att åtminstone fråga det som vill dig väl, om de kan tänka sig att hjälpa dig ur en temporär ekonomisk svacka. Det är bra att snabblån finns, men de ska utnyttjas på ett ansvarsfullt och genomtänkt sätt för att uppnå maximal nytta - både för individerna och för utlåningsföretagen.

Strunta i den där stoltheten och be istället om hjälp. I värsta fall kanske du en dag kommer att behöva be samma människor om ett lån, men pga att du bränt alla andra broar. Ta tag i det innan det går för långt och blanda in andra människor i processen. Lev inte ett liv i skuggan och lägg korten på bordet. Det är mycket enklare att lösa saker och ting i en grupp, än att tackla alla problem själv. Så gör dig själv en tjänst och våga be om hjälp. Vad är egentligen det värsta som kan hända?