Andra alternativ till snabblån

Andra alternativ till snabblån

Publicerad 2018-04-23
Allmänt Något vi uppmärksammat när vi studerat branschen för snabblån och smslån, är att det är mycket skuldkänslor inblandat. Många personer som ansöker om snabblån eller smslån, berättar inte för andra personer, inte ens den närmaste familjen som t ex sambo/fru/man eller föräldrar och barn, att man lånat pengar på detta sätt.


En av förklaringarna till detta, är såklart den skamfyllda bild som målas upp i media kring denna typ av lån. Ett lån för desperata människor (något som ingen villigt vill känna tillhörighet till) och företag som bara vill utnyttja de ekonomiskt svaga. Samma grupp av människor som tenderar att ta ett snabblån och samtidigt känna en skam i att göra det, har ofta en envis stolthet och stor integritet. En “jag ska klara mig själv”-mentalitet. Det här är såklart en väldigt dum inställning att ha i situationer som istället kan hanteras på andra, mer konstruktiva sätt om bara andra människor fick vetskap om problematiken.

Istället för att ta ett snabblån eller smslån, så kanske det vore en idé att be din partner om hjälp. Kanske har du fortfarande föräldrar som är i livet och som du kan låna pengar av? Vänner? Du är skyldig dig själv att åtminstone fråga det som vill dig väl, om de kan tänka sig att hjälpa dig ur en temporär ekonomisk svacka. Det är bra att snabblån finns, men de ska utnyttjas på ett ansvarsfullt och genomtänkt sätt för att uppnå maximal nytta - både för individerna och för utlåningsföretagen.

Strunta i den där stoltheten och be istället om hjälp. I värsta fall kanske du en dag kommer att behöva be samma människor om ett lån, men pga att du bränt alla andra broar. Ta tag i det innan det går för långt och blanda in andra människor i processen. Lev inte ett liv i skuggan och lägg korten på bordet. Det är mycket enklare att lösa saker och ting i en grupp, än att tackla alla problem själv. Så gör dig själv en tjänst och våga be om hjälp. Vad är egentligen det värsta som kan hända?

Populära artiklar inom Allmänt
Hur fungerar egentligen ett snabblån
Hur fungerar egentligen ett snabblån

När man ska ta ett snabblån, innebär det att man ansöker om att låna pengar från en långivare som är snabb i sin hantering av din ansökan och som inte ställer lika höga krav på din ekonomi som traditionella banker gör. Medan banker säger nej direkt till dem som har en betalningsanmärkning, så går det i många fall bra att ta ett snabblån.

Läs artikeln
Kontrollera långivaren hos Finansinspektionen
Kontrollera långivaren hos Finansinspektionen

På Kreditly listar vi enbart företag som är registrerade hos Finansinspektionen (FI) och som står under deras tillsyn. Detta gör vi för att du som konsument och användare av hemsidan, ska känna en trygghet i att vi endast har med seriösa företag - inga dagsländor som vill tjäna snabba, kortsiktiga pengar på konsumenternas bekostnad.

Läs artikeln