Gästblogg: Toppar och dalar

Gästblogg: Toppar och dalar

2018-04-08

Nu har det gått ännu en vecka och det är återigen söndag kväll. Våren har tydligen anlänt till de södra delarna av landet - välkommen! Det känns som den här vintern har varit osedvanligt segdragen med många kalla dagar och nätter långt in i april.

I onsdags kom den efterlängtade skatteåterbäringen. I vanlig ordning så användes den till att betala av skulder. Jag hade ett betalningsföreläggande på drygt 20 000 kr från ett snabblån, som jag lyckades få till en avbetalningsplan på, som gör att jag “bara” behöver betala 4 500 kr per månad tills skulden är betald. Skönt. Nu klarar jag mig i åtminstone 60 dagar till innan nästa härdsmälta. Jag har fortfarande ett par lån/avbetalningar till att lösa med hjälp av skatteåterbäringen, men jag har än så länge inte lyckats ta mig över den ångestpuckeln för att kunna ta tag i det.

Någonstans har jag kommit underfund med att jag kanske skulle försöka dryga ut kassan genom att skaffa ett kvälls- eller helgjobb. Men det är å andra sidan lättare sagt än gjort, och de växer inte direkt på träd. Dela ut tidningar? Telefonintervjuer? Har börjat läsa amerikanska forum med tips på “jobb man kan göra på distans”. Vi får se om det blir något av det eller inte.

Jag inser att det här inlägget blir lite kort och kanske utan substans, men utöver det faktum att det löste sig med betalningsföreläggandet och att jag klarade mig undan en anmärkning, så finns det inte mycket att säga. Är på tok för trött för att orka bena ut hur det kommer sig att jag är där jag är idag. Men tankeverksamheten pågår och jag är säker på att det kommer att förklaras här framöver.

Hade gött!